شرکت بینش ابتکار خاورمیانه به عنوان یکی از بزرگ ترین تولیدکننده دیزل ژنراتور های ولوو، کامینز، پرکینز، لوول، دویتس، بادوین، در ایران می باشد. دیزل ژنراتور ها ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی (آلترناتور ) هستند که در هر مکانی از جمله ادارات، کارخانجات، صنایع کشاورزی، بیمارستان، فروشگاه ها و… در توان های اضطراری، دائم یا مداوم در نبود برق شبکه استفاده می گردند.
شایان ذکر است گروه این شرکت تمام مراحل کوپلینگ، کانوپی (اتاقک سایلنت)، انواع تابلو برق تمام اتوماتیک را با توجه به استانداردهای بین المللی و روز جهان تولید و مونتاژ می نماید. هم اکنون واحد مشاوره، مهندسی و فروش شرکت بینش ابتکار خاورمیانه در تمام مراحل پروژه همچون انتخاب بهترین برند با در نظر گرفتن ظرفیت مصرف، جانمایی، مراحل نصب و راه اندازی در کنار شما مشتریان عزیز می باشد.
دیزل ژنراتور
قیمت دیزل ژنراتور های پرفروش
با توجه به اینکه برآورد بودجه در هر پروژه ای از اهمیت بالایی برخوردار است شرکت بینش ابتکار خاورمیانه جهت تسریع در امر پاسخ به استعلام مشتریان عزیز قیمت پرفروش ترین محصولات دیزل ژنراتور خود را ارائه نموده است.

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 110kva
از 530 تا 540 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 275kva
از 970 تا 980 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور بادوین 385kva
از 940 تا 950 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور بادوین 700kva
از 2600 تا 2650 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 93kva
از 460 تا 480 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 200kva
از 780 تا 790 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 385kva
از 1150 تا 1170 میلیارد تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 500kva
از 1500 تا 1550 میلیارد تومان

قیمت دیزل ژنراتور تلک 50kva
از 150تا 160 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 142kva
از 580 تا 590 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 346kva
از 1100 تا 1110 میلیارد تومان

قیمت دیزل ژنراتور ولوو 440kva
از 1360 تا 1390 میلیارد تومان

قیمت دیزل ژنراتور تلک 35kva
از 120تا 130 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور بادوین 110kva
از 300 تا 310 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور بادوین 275kva
از 600 تا 610 میلیون تومان

قیمت دیزل ژنراتور بادوین 440kva
از 960 تا 990 میلیون تومان
توجه: 9% ارزش افزوده به مبالغ فوق اضافه می گردد و همچنین دقت فرمایید مبالغ صرفا جهت برآورد بودجه اولیه مشتریان عزیز می باشد از همین جهت مبالغ اعلامی تا 10% مطابق با مشخصات فنی درخواستی و شرایط نوسانات موجود، امکان کاهش یا افزایش را خواهند داشت.به همین منظور اگر قصد خرید، مشاوره فنی و دریافت استعلام فنی و مالی را به صورت دقیق و مکتوب دارید با واحد مهندسی و فروش شرکت بینش ابتکار خاورمیانه تماس حاصل فرمایید و یا در غیر این صورت با پر نمودن فرم زیر با ما در تماس باشید.
تلاش تیم فنی و فروش این شرکت فراهم سازی بستری مناسب و آسان برای خرید دیزل ژنراتور با بالاترین کیفیت برای شما عزیزان در کمترین زمان ممکن می باشد.
جهت مشاوره خرید، نحوه انتخاب، نصب و راه اندازی، گارانتی، ضمانت، لیست قیمت با کارشناسان فروش شرکت بینش ابتکار خاورمیانه تماس حاصل فرمایید و یا از طریق فرم استعلام قیمت پيغام خود را ارسال نموده و در اسرع وقت به شما پاسخ داده خواهد شد.
02188261760 – 02188288374 – 09014100215
فرم استعلام قیمت
مقاله دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور چیست؟
دیزل ژنراتور انرژی شیمیایی موجود در دیزل را به انرژی الکتریکی تبدیل می نماید که باعث تولید برق می شود، این کار را با استفاده از یک موتور دیزل متصل به یک ژنراتور AC، بهم پیوسته انجام می دهد که در آن نیروی دورانی لازم برای حرکت ژنراتور از میل لنگ موتور دستگاه دریافت می شود. هر دیزل ژنراتور به طور معمول دارای مخزن سوخت، برد کنترل و رادیاتور است. دیزل ژنراتورها از جمله تجهیزات کوچک تولید کننده برق می باشند که به نیروگاه های کوچک شهرت یافته اند و گازوئیل سوخت اصلی موتور این دستگاه ها محسوب می شود.این دستگاه از مجموعه ای از قطعات مختلف تشکیل شده است.
بخش های کلی این دستگاه عبارتند از: موتور دیزل، ژنراتور، سیستم استارت موتور، کانوپی(اتاقک سایلنت)، مخزن سوخت، گرم کن آب رادیاتور، پمپ دستی تخلیه روغن، باتری، سیم کشی موتور، قطع کن اضطراری و تجهیزات کنترل عملکرد که مهم ترین بخش آن برد کنترل دستگاه می باشد. دیزل ژنراتورها برای تولید برق دائم و اضطراری ساختمان ها، منازل ویلایی، دفاتر، شرکت ها، بیمارستان ها، کارگاه ها، مراکز عمومی و… استفاده می شوند.بیشتر بخوانید
تاریخچه دیزل ژنراتور
اولین موتور دیزلی جهان در سال 1897 در آگسبورگ آلمان ساخته شد. مخترع این موتور رودولف دیزل نام دارد که در سال 1858 در شهر پاریس متولد شده است؛ در آن زمان موتور های بخار هنوز یکی از پر مصرف ترین نوع موتور ها در صنایع بزرگ محسوب می شدند. رودولف دیزل در فرانسه بزرگ شد و کمی بعد طی وقایع جنگ فرانسه و آلمان راهی انگلیس شد. او دوران تحصیلات دانشگاهی خود را سپری کرد و سپس در سال 1885 به پاریس بازگشت و کار بر روی طراحی موتور های احتراق تراکمی را آغاز نمود. ایده اصلی وی این بود که مخلوط سوخت و هوا داخل موتور بدون استفاده از سیستم جرقه بتواند براساس فشار تراکم دچار احتراق شود. اين ايده يك اختراع جديد بود كه با نام موتور احتراق تراكمي داخلي شهرت يافت.
او اين سيستم جديد را به عنوان يك اختراع منحصر به فرد ثبت نمود و معتقد بود اين نوع از موتور هاي احتراق مي تواند تا ميزان 75٪ از انرژي گرمايي را به انرژی مفيد تبدیل کند، اما تلاش های اولیه او براي رسيدن به بازده مطلوب همچنان ناكار آمد بود. با این حال او در ابتداي راه به بازده اي مطلوب نرسيد و موتور توليد شده اوليه صرفا از 25٪ بازده مفيد برخوردار بود، اما همين ميزان بازده نيز 2 برابر بهتر از ساير موتور ها بود. نسل اول موتور هاي ديزل از نظر دوام و كارايي چندان قابل اطمينان نبودند لذا بسياري از خريداران اين موتور ها وجه اوليه خريد موتور را مطالبه نمودند.
در نتیجه، رودولف ديزل به کار خود ادامه داد و اختراعش همواره پیشرفت نمود موفقيت هاي اين موتور به گونه اي طي شد كه در سال 1904 نيرو دريايي كشور فرانسه از اين نوع موتور بر روي زيردريايي هاي خود استفاده كرد. او طی سفر به انگلستان به طور غیر منتظره جان باخت و در رابطه با توضیح علت مرگ مشکوک وی احتمالات بسیاری مطرح شده اما تا امروز علت اصلی مرگ او پنهان مانده است.
پیدایش دیزل ژنراتور
پس از مرگ رودولف دیزل، شرکت های دیگر مسیر توسعه را ادامه دادند و موتور های جدید را طراحی کردند. موتور دیزل پس از وقایع جنگ جهانی اول به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت. در دهه 1920، اولین کامیون های دیزلی به بازار معرفی شدند. یک دهه بعد، در سال 1930 اولین نسل از قطارها مجهز به این موتور ارائه شدند. و از آن پس استفاده از موتور دیزل در سطح گسترده رواج یافت به صورتی که در سال 1939 یک چهارم از کشتی ها و شناورهای فعال در آب های جهان به موتور دیزل مجهز شدند. تکنولوژی ساخت و طراحی موتور دیزل باز هم پیشرفت نمود و کشتی های بزرگتری به این نوع موتور مجهز شدند.
کیفیت و کارایی موتور دیزل سبب شد تا صنایع خودرو سازی و کارخانجات تولید تجهیزات صنعتی نیز به استفاده از این نوع موتور احتراق داخلی تمایل پیدا کنند. هم اکنون به خوبی دیده می شود که استفاده از این موتور در ابعاد گستره رواج یافته است و دیزل ژنراتورها به عنوان یکی از انواع دستگاه های رایج تامین کننده برق اضطراری به این موتور مجهز می باشند. امروزه، بسیاری از مراکز مانند بیمارستان ها، سازمان ها، ادارات و … از این دستگاه استفاده می کنند. رودولف دیزل، مخترع این نوع موتور احتراق داخلی هرگز آنقدر زنده نماند تا بتواند گسترش و اثر بخشی اختراع خود را در سطح جهان مشاهده کند، اما بسیاری از مردم جهان، هرگاه در خودروهای سبک و سنگین، قطارها، کشتی ها و تجهیزات صنعتی با این موتور مواجه می شوند، تاثیر اختراع رودولف دیزل را مشاهده می کنند.
دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟
دیزل ژنراتورها مقداری از انرژی شیمیایی موجود در سوخت دیزل را از طریق احتراق به انرژی مکانیکی تبدیل می کنند. این انرژی مکانیکی میل لنگ را می چرخاند تا برق تولید کند. با انتقال سیم از طریق یک میدان مغناطیسی، بارهای الکتریکی در سیم القا می شوند. در یک کاربرد ژنراتور الکتریکی، دو آهن ربا قطبی به طور معمول یک میدان مغناطیسی تولید می کنند. سپس یک سیم به طور مکرر در اطراف میل شفت ژنراتور پیچیده می شود که بین آهنربا و در میدان مغناطیسی قرار می گیرد. هنگامی که موتور دیزل شفت ژنراتور را می چرخاند، سیم ها از طریق میدان مغناطیسی عبور می کنند، که می تواند بارهای الکتریکی را در مدار القا کند.
یک قاعده کلی این است که دیزل ژنراتور به ازای هر یک کیلو وات ساعت توان تولید شده 0.4 لیتر گازوئیل مصرف می کند. موتور دیزل در اصل یک موتور احتراق داخلی است. برخلاف موتور بنزینی، یک موتور دیزلی از گرمای فشرده سازی برای اشتعال و سوختن سوخت تزریق شده در محفظه تزریق استفاده می کند. به طور کلی، موتورهای دیزل بیش ترین بازده حرارتی را نسبت به هر موتور احتراق داخلی دارند که به شما امکان می دهد درصد تقریبی بازده کارنو را بدست بیاورید.
موتورهای دیزل می توانند با مشتقات بسیاری از روغن خام کار کنند. سوخت هایی که موتور دیزل ممکن است برای احتراق استفاده کند شامل گاز طبیعی، الکل ها، بنزین، گاز چوب و گازوئیل است. سوزاندن دیزل یا سایر سوخت ها باعث ایجاد گازهای خروجی می شود. دیزل ژنراتورها دی اکسید کربن (CO2)، اکسید نیتروژن (NOx) و ذرات معلق تولید می کنند. این ژنراتورها این را در جو آزاد می کنند و کیفیت هوا را در مناطق مجاور کاهش می دهند. هر لیتر سوخت 0.73 کیلوگرم کربن خالص، 2.6 کیلوگرم دی اکسید کربن آزاد شده در هر لیتر سوخت دیزل دارد.
از دیزل ژنراتور چگونه استفاده می شود؟
ژنراتور های فعال به یک کلید به نام Transfer Switch مجهز می باشد. این یک کلید مکانیکی است که اتصال ژنراتور به بار را همزمان با منبع تغذیه شبکه متوقف میکند. هنگامی که برق اصلی در مدار وجود دارد، اتصال همزمان یک ژنراتور باید با کنترل های ویژه انجام شود تا آنها به طور موازی کار کنند. بدون این سیستم کنترل، ممکن است آسیب جدی به ژنراتور وارد شود و منجر به آتش سوزی شود.
هنگامی که منبع تغذیه از کار افتاد، اتصال یک ژنراتور بدون جدا کردن آن از شبکه منجر به تغذیه مجدد شبکه می شود و هنگام بازگشت برق به ژنراتور شما آسیب می رساند. وقتی به عنوان منبع اصلی تغذیه استفاده می شود (به عنوان مثال وقتی منبع تغذیه وجود ندارد یا شبکه برای استفاده از آن بسیار ضعیف است) از این به عنوان “حالت جزیره” یاد می شود. در مواردی که نیازهای بزرگتری برای برق وجود دارد، می توان چندین واحد کوچکتر را به طور موازی با استفاده از فرایندی که به نام همگام سازی شناخته می شود به یکدیگر متصل کرد.
آیا دیزل ژنراتورها نیاز به نگهداری دارند؟
دیزل ژنراتورها در فواصل منظم به تعمیر و نگهداری معمول روتین احتیاج دارند. یکی از مهم ترین مواردی که به طور معمول سرویس می شود موتور است. موتورها معمولاً پس از 250 یا 500 ساعت کار نیاز به سرویس دارند، اما فاصله سرویس توسط سازنده موتور مشخص می شود.
عمر مفید یک اتومبیل که با سرعت متوسط 80 کیلومتر در ساعت حرکت می کند، و هر 500 ساعت رانندگی سرویس دوره ای شده است، مدت 40،000 ساعت خواهد بود. به طور معمول در یک سرویس، شما یک بررسی کامل انجام می دهید، فیلتر هوا، فیلتر روغن و فیلتر سوخت را عوض می کنید، روغن و برخی از تسمه ها مانند تسمه فن رادیاتور و تسمه دینام شارژ را تعویض می کنید. حفظ و نگهداری ژنراتور خود بخش مهمی در اطمینان از تأمین انرژی الکتریکی در هنگام نیاز به آن است! در ادامه مراحل نگهداری و سرویس های دوره ای دیزل ژنراتور اشاره شده است:
1- خدمات رونکاوی:
روغن موتور باید در زمان خاموش کردن ژنراتور در فاصه زمانی معین با استفاده از میله اندازه گیری بررسی گردد.سطح روغن را تا حد امکان نزدیک به علامت کامل روی میله اندازه گیری قرار دهید (درنظر داشته باشید کیفیت و مارک روغن مشابه قبل باشد). روغن و فیلتر نیز باید در فواصل زمانی مشخص تعویض گردد. مراحل تخلیه روغن و تعویض فیلتر روغن را به طور منظم با سازنده موتور بررسی کنید و دفع آنها باید به طور مناسب انجام شود تا از آسیب جلوگیری گردد. با این وجود، استفاده از قابل اعتمادترین، با کیفیت ترین روغن ها، روان کننده ها و خنک کننده ها برای کارکردن موتورتان حائز اهمیت می باشد.
2-سیستم خنک کننده:
سطح روغن خنک کننده را در دوره های خاموشی در بازه زمانی مشخص شده بررسی کنید. باید به این نکات توجه شود: «پس از خنک شدن موتور، درپوش رادیاتور را برداشته شود، و در صورت احتیاج، مایع خنککننده را تا زمانی که سطح آن حدود 3/4 اینچ شود، اضافه کنید».موتورهای دیزلی سنگین به مخلوط خنک کننده متعادلی از آب، ضد یخ و مواد افزودنی خنک کننده نیاز دارند.نمای بیرونی رادیاتور را از نظر وجود انسداد بررسی کنید و تمام کثیفی ها یا مواد خارجی را با یک برس یا پارچه نرم با احتیاط تمیز کنید تا به باله ها آسیب نرسانید.در صورت وجود، از هوای فشرده کم فشار یا جریان آب در جهت مخالف جریان هوای معمولی برای تمیز کردن رادیاتور استفاده کنید.
3-سیستم سوخت:
یکی از نکات مهم در تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتورها سیستم سوخت می باشد. گازوئیل در مدت زمانی یک ساله در معرض آلودگی و خوردگی قرار می گیرد، بنابراین استفاده و تمرین با نظم دیزل ژنراتور ها برای مصرف سوخت ذخیره شده قبل از تحلیل رفتن بسیار پیشنهاد می گردد. فیلترهای سوخت باید در فاصله های زمانی مشخص شده به دلیل بخار آبی که در مخزن سوخت جمع شده و متراکم می شود تخلیه گردد.در صورت عدم استفاده از سوخت و تعویض آن در عرض سه تا شش ماه، ممکن است به طور منظم آزمایش و پرداخت سوخت مورد نیاز باشد.
نگهداری پیشگیرانه باید شامل یک بازرسی کلی منظم باشد که از جمله بررسی سطح مایع خنک کننده، سطح روغن، سیستم سوخت و سیستم راه اندازی همچنین لولهها و شیلنگهای کولر هوای شارژ باید به طور مرتب از نظر نشتی، سوراخ، ترک، کثیفی و زبالههایی که ممکن است باعث مسدود شدن شده باشند، بازرسی گردد.
4-تست باتری ها:
اگر شارژ باتری ها کاهش پیدا کند، باعث خرابی سیستم برق آماده به کار می شود. برای اطلاع از وضعیت فعلی و جلوگیری از کاهش سطح باتری، آزمایش و بازرسی منظم انجام شود و همچنین باتری ها باید به طور کامل شارژ باشند و به خوبی از 40٪ تا 100٪ نگهداری شوند. برای افزایش عملکرد می توان به طور منظم تست و تمیز کردن باتری ها را انجام داد همنیطور وزن مخصوص و سطح الکترولیت را نیز بررسی کرد.
• آزمایش باتری ها: صرفاً بررسی ولتاژ خروجی باتری ها در توانایی آن ها جهت ارائه توان راه اندازی کافی نیست. با افزایش سن باتری ها، مقاومت داخلی آن ها در برابر جریان، بالا می رود و تنها اندازه گیری دقیق ولتاژ ترمینال باید تحت بار انجام شود. در برخی از ژنراتورها، هر بار که ژنراتور راه اندازی می شود، این آزمایش نشان دهنده به طور خودکار انجام می شود. در سایر مجموعههای ژنراتور، از یک آزمایشگر دستی بار باتری برای تأیید وضعیت هر باتری راهاندازی استفاده می گردد.
• تمیز کردن باتری ها: باتری ها را با یک پارچه مرطوب همواره تمیز نگه دارید. اگر در اطراف پایانه ها خوردگی وجود دارد، کابل های باتری را بردارید و پایانه ها را با محلولی از جوش شیرین و آب بشویید و از ورود محلول به سلول های باتری جلوگیری کنید.
5-تمرین دوره ای موتور:
استفاده کردن از موتور و روغن کاری دستگاه از اکسیداسیون تماس های الکتریکی جلوگیری می کند، و با تمرین دادن موتور سوخت باقی مانده در دستگاه قبل از خراب شدن استفاده می شود تا تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور برای راه اندازی مطمئن موتور انجام گردد. تمرین موتور حداقل یک بار در ماه یا هر 15 روز به مدت 30 دقیقه توصیه می شود.هنگامی که صحبت از تعمیر و نگهداری موتور می شود، توصیه می گردد که به طور منظم بازرسی انجام شود زیرا تعمیر و نگهداری پیشگیرانه بهتر از تعمیر واکنشی است. با این وجود، پیروی از روش و فاصله زمانی تعیین شده خدمات بسیار مهم می باشد.
6-بازرسی سیستم اگزوز:
در صورت بروز هرگونه نشتی در سیستم اگزوز که معمولاً در نقطه اتصال، نقطه جوش ها و واشرها رخ می دهد؛ محل نشتی را پیدا کنید و بلافاصله توسط تکنسین های فنی آن را رفع کنید.با این وجود،همیشه مطمئن شوید که سیستم های مختلف دیزل ژنراتور شما سرویس می شوند. به خصوص 24 ساعت قبل از استفاده از ژنراتورهای خود حتما چک و بازرسی لازم انجام گردد و دیزل خود را به طور متوسط هر 150 ساعت سرویس کنید و اگر از ژنراتور به طور مداوم استفاده میشود، ساعتهای سرویس در فواصل منظمتر و کوتاه تر افزایش پیدا کند.
7-سرویس فیلتر هوا:
تمیز کننده هوا باید بعد از هر 500 ساعت کارکرد موتور با یک عنصر فیلتر ساخته شده از مقوا یا همچنین با استفاده از سیگنال مسدود کننده سرویس گردد. سرویس پاک کننده هوا شامل پاکسازی اجزای اصلی فیلتر است که گرد و غبار وارد شده به پاک کننده هوا را نگه می دارد. حالت گرفتگی فیلتر، کنترلی برای آسیب به قسمت های اصلی فیلتر می باشد در چنین شرایطی لازم است که فیلتر کنترل را پاکسازی شود. همچنین پنجره ها یا کانال های ورودی هوای تازه و تخلیه هوای گرم را بازرسی کنید تا مطمئن شوید بسته یا مسدود نشده اند.
8-پاکسازی هواکش های موتور:
پس از هر 2000 ساعت کارکرد موتور، دستگاه تنفس موتور باید با سوخت دیزل تمیز گردد. تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور بر روی هواگیرها با برداشتن محفظه ها، برداشتن هواگیر از درپوش سرسیلندرها، شستن و پاکسازی آن ها با هوای فشرده انجام می شود. سپس هواگیرها و محفظه آن ها باید در جای خود قرار گیرند.
کاربرد های دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتور در بسیاری از برنامه های کاربردی در سراسر جهان استفاده می شود. به طور معمول در مکان های روستایی که به شبکه برق متصل هستند راه اندازی می شوند و می توانند به عنوان منبع اصلی برق یا سیستم پشتیبان استفاده شوند. از ژنراتورهای دیزل می توان برای جبران نیاز به حداکثر قدرت در شبکه استفاده کرد زیرا می توان آنها را بدون ایجاد زمان تأخیر به سرعت روشن و خاموش کرد. ژنراتورهای مورد استفاده در تنظیمات تجاری از 8 کیلو وات تا 2000 کیلو وات متغیر هستند.
کشتی های بزرگ از ژنراتورهای دیزل برای تامین نیرو کمکی استفاده می کنند و می تواند از چراغ ها، فن ها و کلیدها تا تکمیل نیرو به سیستم پیشرانه باشد. منبع تغذیه برای استفاده روزانه مجموعه های دیزل ژنراتور، در معادن، راه آهن، سایت های ساختمانی، تعمیر و نگهداری ترافیک جاده، کارخانه ها، شرکت ها، بیمارستان ها و سایر بخش ها به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. مجموعه های دیزل ژنراتور در مکان هایی استفاده می شوند که به شبکه متصل نیستند، یا در صورت خرابی شبکه به عنوان منبع برق اضطراری استفاده می شوند.
چگونگی تعیین اندازه دیزل ژنراتورها
هدف اصلی خرید ژنراتور تأمین تمام نیازهای منبع تغذیه شما می باشد که می توانید به صورت مستمر و دائم به کار و یا به عنوان پشتیبان از دیزل ژنراتور خود استفاده کنید، در ابتدا باید اندازه ژنراتور را در نظر بگیرید تا اطمینان حاصل کنید که برای تامین انرژی بار شما کافی است. از این رو، اولین قدم تعیین تمام بارهای سایت است که نیاز به دیزل ژنراتور دارند. اگر مولد تازه خریداری شده شما نتواند نیازهای خاص شما را برآورده کند، و قدرت کافی و … را نداشته باشد، به درستی کار نمی کند یا حتی به دستگاه آسیب می رسد.
به خاطر داشته باشید که هر ژنراتوری تنها می تواند تقریباً 65 تا 70 درصد حداکثر ظرفیت خود را در هر زمان بپذیرد. همچنین رشد آینده را بررسی کنید تا مطمئن شوید که ژنراتور شما بدون نیاز به ژنراتور بزرگتر به اندازه کافی بزرگ و قابل استفاده خواهد بود. به طور مشابه، ضریب توان 0.8 را در نظر بگیرید. توان نامی (kVA) یک ژنراتور حداکثر توان خروجی با ضریب توان خروجی 0.8 است. این در مورد تمام دیزل ژنراتورها صدق می کند. یکی از فاکتور های اولیه تعیین اندازه دیزل ژنراتور ها مشخصات و اندازه گیری دقیق برق مصرفی می باشد.
گزارش های برق مصرفی:
حداکثر مصرف برق در طول 12 ماه گذشته توسط کارشناسان برق تعیین گردد. و همچنین جریانهای اوج بارهای زیاد راهاندازی ثبت شود مصرف برق اگر از ظرفیت دیزل ژنراتور بیشتر باشند، باعث از کار افتادن دستگاه می شوند. تجهیزات متنوع و شرایط آب و هوایی نیز بر مصرف برق تأثیر می گذارد. فاکتورهای زیادی وجود دارد که باید در مورد اندازه گیری یک دستگاه دیزل ژنراتور در نظر گرفت. شما می توانید مقاله عوامل موثر در انتخاب دیزل ژنراتور داخل سایت را مطالعه کنید و همچنین می توانید با شرکت بینش ابتکار خاورمیانه تماس بگیرید، ما به شما کمک می کنیم دیزل ژنراتور مناسب را انتخاب کنید!
مولد های اصلی دیزل ژنراتور ها
- موتور دیزل
- دینام AC
- رادیاتور
- قاب پایه
- کنترل پنل ، شاید با سوئیچ انتقال خودکار (ATS)
- قطع کننده مدار
1- موتور دیزلی
موتور دیزل اسب کار در ژنراتور می باشد و نوعی موتور احتراق داخلی است که با استفاده از احتراق تراکمی انرژی سوخت دیزل را به انرژی مکانیکی چرخشی تبدیل می کند، دیزل سوخت را می سوزاند تا حرکت چرخشی ایجاد شود که برای چرخش دینام AC استفاده می شود. یک موتور دیزل با استفاده از فشار تراکم مخلوط هوا (حاوی اکسیژن) دیزل را متراکم می کند. وقتی این هوا با نسبت حدود 1:15 فشرده می شود، مخلوط سوخت و هوا دچار احتراق شده و پیستون به عقب باز می گردد و حرکت رفت و برگشتی ایجاد می کند، سپس این حرکت توسط میل لنگ موتور ها به حرکت چرخشی تبدیل می شود.
اجزای اصلی یک موتور دیزل
– سیستم سوخت رسانی موتورها
سیستم سوخت شامل پمپ تزریق سوخت، پمپ بالابر، انژکتورها و کلیه لوله های سوخت است. همچنین برخی فیلترهای سوخت وجود دارد و شاید یک جداکننده آب از آسیب رساندن سوخت بی کیفیت به موتور دیزل شما جلوگیری کند.
– سیستم روغن کاری موتور / سیستم روغن
سیستم روغن کاری باعث کارکرد روان موتور می شود و با استفاده از روغن تحت فشار برای روغن کاری و کاهش اصطکاک، از فرسودگی قطعات متحرک جلوگیری می کند. سیستم روغن دارای پمپ روغن و فیلترهای روغن خواهد بود تا روغن را از آلودگی ها تمیز نگه دارد.
– سیستم خنک کننده موتورها
سیستم خنک کننده موتور را کنترل می کند، به طور معمول مخلوطی از آب مقطر و گلیکول با برخی مواد افزودنی اضافی برای جلوگیری از خوردگی می باشد. همچنین ممکن است در برخی موتورها یک فیلتر خنک کننده وجود داشته باشد و یک “پمپ آب” که در واقع یک پمپ خنک کننده موتور است. پمپ خنک کننده برای فشار دادن مایع خنک کننده به دور موتور و هر کدام از دستگاه ها برای خنک سازی مایع (معمولاً رادیاتور، اما گاهی اوقات مبدل حرارتی) استفاده می شود.
– سیستم اگزوز موتورها
تخلیه گازهای اگزوز بسیار مهم است. ضایعات داخل سیلندر موتور از طریق منیفولد دود و به سیستم منبع اگزوز منتقل می شود سپس در فضا منتشر می شوند. صدا خفه کن معمولا بخشی از موتور نیست، اما یک وسیله برای کاهش سر و صدا به نیاز های مشتری است. گاز اگزوز از طریق توربوشارژر عبور می کند تا باعث چرخش آن در محل نصب شود.
– موتور های شارژر توربو
اکثر موتورها توربو نصب می شوند. این دستگاه هوای احتراق را فشرده می کند تا موتور قدرتمندتر شود.
– قطعات موتور دیزلی
یک موتور دیزلی از صدها قطعه ساخته می شود، در اینجا مهم ترین موارد نام برده می شود:
1. بلوک موتور
2. پیستون ها
3. میل لنگ
4. پمپ تزریق و سیستم کنترل موتور
5. انژکتورها
6. موتور استارت
7.سوپاپ ها
8. توربوشارژر
9. فیلترهای سوخت
10. فیلترهای روغن
11. فیلترهای هوا
12. چرخ طیار
2- دینام AC
دینام یا ژنراتور AC یک ژنراتور الکتریکی است که انرژی مکانیکی چرخشی را به شکل جریان متناوب به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. حرکت چرخشی موتور را به برق تبدیل می کند، که برای تأمین انرژی بار ژنراتورها استفاده می شود. این برق برای تأمین انرژی مدارس، خانه ها، بیمارستان ها، کارخانه ها، ایستگاه های پایه ارتباط از راه دور و بسیاری از برنامه های دیگر استفاده می شود. از دیزل ژنراتور می توان به عنوان منبع تغذیه اصلی، Prime Rated Power (PRP) یا Power Operating Continuous (COP) یا به عنوان منبع تغذیه پشتیبان، Emergency Standby Power (ESP) یا منبع تغذیه محدود Limited Time Power (LTP) استفاده کرد.
دینام AC از چه چیزی ساخته شده است؟
دینام AC عمدتا از سیم پیچ های فولادی و مس ساخته می شود، در حالی که قاب خارجی معمولاً از فولاد کم کربن ساخته می شود. با توجه به نیروی وارد شده به دینام هنگام چرخش موتور دیزل، قاب دینام باید به اندازه کافی سخت باشد تا در طول عمر خود مقاومت کند، که ممکن است چندین دهه طول بکشد، در حالی که سیم پیچ های مس و فولاد الکتریکی برای جلوگیری از کوتاه شدن باید عایق بندی شوند.
دینام AC چگونه کار می کند؟
به طور معمول یک دینام AC بخشی از مجموعه دیزل ژنراتور محسوب می شود. این توصیف فقط برای این نوع دینام اعمال می شود. از انرژی مکانیکی چرخشی که توسط موتور دیزل تهیه می شود، برای چرخش روتور اصلی دینام استفاده می شود. این روتور دارای یک میدان مغناطیسی است که جریان متناوب را در استاتور اصلی تولید می کند. سیستم تحریک در دینام جریان را به روتور اصلی تأمین می کند، که برای کنترل میدان مغناطیسی و از این رو ولتاژ از استاتور اصلی آن را تغییر می دهد. استاتور اصلی معمولاً دارای کابل هایی است که آن را به پایانه های ژنراتور متصل می کند. یک سیستم تحریک اساسی در یک ژنراتور خود برانگیخته از، AVR، استاتور تحریک کننده، روتور تحریک کننده و روتور اصلی تشکیل شده است.
برد AVR ولتاژ ترمینال های ژنراتور را کنترل کرده و از طریق استاتور تحریک کننده جریان را ارسال می کند. استاتور تحریک کننده در هنگام چرخش جریان در روتور تحریک کننده را القا می کند. سپس جریان حاصل از روتور تحریک کننده توسط دیودها اصلاح می شود. سپس از روتور اصلی عبور می کند تا میدان مغناطیسی ایجاد شده که جریان AC را در استاتور اصلی القا می کند. در صورت نیاز به افزایش ولتاژ اصلی استاتور ولتاژ را افزایش می دهد و در صورت کاهش ولتاژ، استاتور اصلی ولتاژ را کاهش می دهد.
3- رادیاتور
یک رادیاتور به ژنراتوری نصب شده است که از موتور دیزل خنک شده با آب استفاده می کند. از رادیاتور برای خنک کردن موتور دیزل هنگام کار استفاده می شود اگر هوا خنک باشد یا از روش جایگزین خنک سازی مانند مبدل حرارتی استفاده شود، رادیاتور فعالیتی ندارد.
رادیاتور دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟
وقتی موتور دیزلی کار می کند، در طی فرآیند احتراق گرما تولید می شود. کارکرد سیستم آبخنک بهطور ساده ارسال مایع خنککننده بهسمت موتور بهوسیلهی واترپمپ، گرمشدن این مایع و جذب حرارت اضافی موتور، پمپشدن مایع بهسمت رادیاتور و خنکشدن آن براثر عبور هوا از رادیاتور و ارسال دوبارهی مایع خنک به داخل موتور به وسیلهی واترپمپ می باشد. ترموستات نیز در جایی بین رادیاتور و موتور نصب میشود و وظیفهی آن بازکردن مسیر آب در دمای خاصی است تا بدینترتیب دمای موتور ثابت باقی بماند. اگر دمای موتور پایین باشد، ترموستات بسته میشود و مایع خنککننده بهجای حرکت بهسمت رادیاتور، در داخل موتور گردش میکند تا به دمای مطلوب برسد. در دمای مطلوب یا اصطلاحا Tempreture Operating ترموستات باز میشود و آب برای خنکشدن بهسمت رادیاتور میرود.
قطعات اصلی رادیاتور دیزل ژنراتور
– قاب رادیاتور ها
این قاب از هسته رادیاتورها پشتیبانی می کند زیرا فن خنک کننده هوا را از میان شبکه های آن عبور می کند و به این ترتیب در هنگام روشن شدن موتور فن کمی لرزش ایجاد می شود.
– رادیاتور
خنک کاری دیزل ژنراتور در رادیاتور اتفاق می افتد. مدار خنک کاری از لوله ها تشکیل شده است. مایع خنک کننده از طریق لوله ها جریان می یابد و گرما به پره ها منتقل می شود. هوای ایجاد شده توسط فن، این گرما را از زنراتور دور می کند.
– فن رادیاتور
می توان نیرو چرخی فن را از طریق میل لنگ و تسمه متصل به فولی موتور تامین کرد و همچنین فن می تواند توسط یک موتور الکتریکی هدایت شود.
– مخزن انبساط
مخزن انبساط جایی است که می توانید میزان خنک کنندگی را بررسی کنید. فضای کافی برای انبساط خنک کننده وجود دارد و سنسورهایی مانند سنسور سطح پایین خنک کننده را می توان در اینجا نصب کرد.
– اینتر کولر
اینترکولر مانند رادیاتور دوم است که علاوه بر خنک کاری موتور، هوای احتراق را سرد می کند و سپس هوا از توربوشارژر منتقل می شود. این هوا با خنک شدن متراکم شده و به بهبود احتراق و قدرت موجود کمک می کند.
4- شاسی دستگاه
شاسی دستگاه وزن مجموعه موتور و ژنراتور را تحمل می کند. گاهی مخزن سوخت داخل شاسی نصب می شود. عموم دستگاه های کوچک دارای مخزن سوخت هستند. همچنین ممکن است نصب های ضد لرزش را روی قاب پایه مشاهده کنید، که به جلوگیری از انتقال لرزش به قاب هنگام کار موتور کمک می کند.دیزل ژنراتورهای که در یک کانوپی محافظ قرار گرفته و بر روی شاسی نصب می شوند به راحتی قابل حمل بوده و نصب و راه اندازی آنها زمان زیادی را نمی برد. یکی از مزیت های اصلی عدم نیاز به فونداسیون خاص است. شرکت بینش ابتکار خاورمیانه طیف کاملی از خدمات را برای نصب دیزل بر روی شاسی استاندارد و همچنین ساخت شاسی به سفارش مشتری ارائه می دهد.
5- صفحه کنترل ژنراتور
پانل کنترل، ژنراتور را روشن و متوقف می کند. این برد کنترل وضعیت عملکرد موتور و دینام را کنترل می کند. همچنین می تواند چندین دیزل ژنراتور را برای فعال کردن موازی کار فراهم کند. هدف اصلی پانل کنترل دیزل ژنراتور توزیع انرژی الکتریکی تولیدی توسط ژنراتور به بار کاربر یا تجهیزات الکتریکی است. همچنین برای نشان دادن عملکرد دیزل ژنراتور و حفظ ثبات ولتاژ ژنراتور تحت تغییرات بار استفاده می شود. ساختار و تجهیزات صفحه کنترل (تابلو برق) مجموعه دیزل ژنراتور متفاوت است، و همچنین استفاده و محتوای نگهداری نیز متفاوت می باشد. صفحه کنترل مجموعه ای از اجزای سازنده دیزل ژنراتور خواهد بود، در کنار هم باید موتور دیزل و دینام AC را هنگام کار کنترل کرده و اطمینان حاصل کند که تنظیمات در پارامترهای از پیش تعیین شده باقی می ماند.
صفحه کنترل ژنراتور مجموعه ای از اجزای سازنده خواهد بود، در کنار هم باید موتور دیزل و دینام AC را هنگام کار کنترل کرده و اطمینان حاصل کنند که تنظیمات در پارامترهای از پیش تعیین شده باقی می ماند. از صفحه کنترل برای راه اندازی و توقف ژنراتور، خواندن کدهای مشکل تشخیصی در موتورهای سازگار و نمایش پارامترها برای کاربر استفاده می شود. همچنین ممکن است با یک پنل ATS برای کارکرد خودکار برق شبکه استفاده شود.
قطعات اصلی صفحه کنترل دیزل ژنراتور
– ماژول کنترل
ماژول کنترل قلب صفحه کنترل می باشد. این ماژول الکترونیکی اساساً یک PLC کوچک می باشد، سیگنال های الکتریکی را دریافت می کند و تصمیم می گیرد که در مرحله بعدی چه روندی انجام بگیرد. ماژول ها معمولاً برای دستیابی به نتایج متفاوت برای برنامه های متفاوت قابل برنامه ریزی می باشند. ژنراتورهای قدیمی ممکن است با استفاده از ابزارها و دستگاه های آنالوگ عملکرد یکسانی داشته باشند.
– ریل کنترل
ریل ترمینال یک نقطه اتصال برای تمام کابل های موجود در موتور و دینام می باشد، سپس آن ها به ماژول کنترل متصل می شوند. خروجی های ماژول کنترل به همان اندازه به ریل ترمینال و سپس به موتور و دینام منتقل می شود. فیوزها یا قطع کننده های مدار کوچک اغلب در ریل ترمینال وجود دارند و مثل دستگاه های محافظتی عمل می کنند.
– ترانسفورماتور کنترل
ترانسفورماتورهای جریان برای تبدیل و نظارت جریان زیاد دینام به جریان پایین تر استفاده می شوند. الکترونیک حساس در ماژول کنترل نمی تواند مستقیماً جریان های زیاد حاصل از ترمینال های دینام را کنترل کند. به طور معمول ترانسفورماتورهای جریان ، جریان را برای پایش به محدوده صفر تا 5 آمپر تبدیل می کنند.
6- قطع کننده مدار
قطع کننده اصلی خروجی (که گاهی بر روی صفحه کنترل نصب می شود ) می تواند در واحدهای بزرگ جدا و آزاد باشد. از قطع کننده مدار برای جلوگیری از جریان در صورت اضافه بار یا اتصال کوتاه استفاده می شود.
انواع کارایی دیزل ژنراتور
از آنجا که مجموعه های دیزل ژنراتور را می توان در سه حالت معمول، آماده به کار و شرایط اضطراری استفاده کرد، نیازهای مجموعه دیزل ژنراتور برای اهداف مختلف متفاوت است. دیزل ژنراتور ها و به طور کلی موتور ژنراتورهای برق بر حسب کاربرد عموما به دسته های زیر تقسیم می شوند :
1- دیزل ژنراتور استندبای یا اضطراری (Standby Diesel Generator)
دیزل ژنراتور اضطراری هنگام قطع شدن برق شهری به صورت خودکار اقدام به تامین برق می کند. این مدل از دیزل ژنراتور ها امکان دارد فقط تعداد دفعات محدودی در ماه استفاده شود. برق پشتیبان معمولاً در شرایط اضطراری مانند هنگام قطع برق استفاده می شود. این دستگاه ها راه حل ایده آل در این مواقع هستند و برای داشتن منبع تغذیه مداوم قابل اعتماد دیگر به عنوان برق، بیشترین استفاده برای حفظ انرژی در هنگام قطع برق و آزمایش و نگهداری منظم می باشند.دیزل ژنراتور استند بای در مکان هايي که در رابطه با سلامت و امنيت انسان ها و به صورت خیلی اضطراری می باشد از جمله بیمارستان ها، فرودگاه ها، هتل ها و مراکز اطلاعاتی کاربرد بسيار زيادي خواهند داشت.
2- دیزل ژنراتور پرایم (Prime Diesel Generator)
ديزل ژنراتور های پرایم معمولا در مکان هایی که موقتا به برق نیاز دارند و عملکرد پیوسته ای دارند، استفاده می شوند و این نوع دیزل عموما براي جايگزيني برق منبع اصلي و يا همان برق شهر استفاده می شوند. ژنراتور پرایم به گونه ای طراحی می شود که مولد تامین برق اصلی مجموعه باشد زیرا که برق شهر در آن منطقه موجود نمی باشد مانند اکتشاف معادن، اردوگاه ها، ساخت و ساز ساختمانی، نمایشگاه ها، اکتشاف معادن و کمپ ها نباید در کاربردهای نیروگاهی استفاده شود.
برق مداوم مانند توان اصلی است، اما دارای یک بار اساسی است، می تواند به طور مداوم برق یک بار ثابت را تأمین کند، اما توانایی تحمل شرایط اضافه بار یا بارهای متغیر را ندارد. تفاوت اصلی بین برق اصلی و برق مداوم این است که مجموعه ژنراتور منبع تغذیه می تواند با تغییر بار در عرض چند ساعت حداکثر توان را تأمین کند که می تواند به ظرفیت بیش از حد 10٪ برسد.
3- دیزل ژنراتور دائم کار (Continuous Diesel Generator)
دیزل ژنراتور دائم کار جهت استفاده در مکان هایی که از شبکه برق شهری دور بوده و همچنین کارهای نیروگاهی و … می باشد، زیرا قابلیت استفاده برای یک بار ثابت و توان پیوسته در مدت نامحدود را دارد و درصورتی که قابلیت تحمل اضافه بار برای این مولدها در دسترس نمی باشد.ژنراتورهای منبع تغذیه، همانطور که از نامش پیداست، به جای استفاده از انرژی پشتیبان، ژنراتورهایی هستند که برای مدت طولانی منبع تغذیه استفاده می شوند. ژنراتورهای اصلی تولید برق معمولاً در صنایعی مانند استخراج معادن و استخراج روغن در مناطق دور افتاده ای که تحت پوشش شبکه برق فقیرنشین نیستند، استفاده می شوند.
واحد اندازه گیری دیزل ژنراتور KVA – KW
دیزل ژنراتورها برای تأمین نیروی پشتیبان ساختمان در هنگام خاموشی و سایر موارد اضطراری استفاده می شوند. آنها همچنین به عنوان منابع برق دائمی در مکان های بدون پوشش شبکه مانند تأسیسات معدن از راه دور و میادین نفتی استفاده می شوند. با این حال، مشخصات فنی دیزل ژنراتورها باید قبل از خریداری به وضوح درک شود. وقتی یک ژنراتور دیزلی تحت شرایطی که برای آن طراحی شده کار می کند، بازدهی بالاتر و طول عمر بیشتری دارد.
با این حال، درک تفاوت بین کیلووات، کیلوولت آمپر و ضریب توان مهم است:کیلو وات (kw) برای اندازه گیری توان الکتریکی واقعی تولید شده توسط ژنراتور، که مستقیماً توسط وسایل و تجهیزات موجود در ساختمان قرار دارد، استفاده می شود. کیلوولت آمپر (kVA) قدرت ظاهری را اندازه گیری می کند. شامل توان راکتیو (کیلو ولت) است که توسط دستگاه هایی مانند موتور و ترانسفورماتور تهیه می شود. توان راکتیو مصرف نمی شود و در عوض بین منبع تغذیه و بار متغیر است. ضریب قدرت، نسبت بین توان واقعی و ظاهری است. اگر یک ساختمان 900 کیلووات و 1000 کیلوولت مصرف کند، ضریب قدرت 0.90 یا 90٪ است.
هدف از محاسبهی بار الکتریکی، تهیه دیزل ژنراتور مناسب با مقدار حدودی از نیاز به انرژی الکتریکی می باشد، زیرا اگر ژنراتور ظرفیتی کمتر از مقدار اندازه گرفته شده داشته باشد نمیتواند جواب دهنده برای نیاز مصرفی باشد و در صورت انتخاب ظرفیت بیشتر از تقاضا هزینه زیادی در بر خواهد داشت. ابتدا باید بررسی کنیم که چه میزان لوازم برقی مورد استفاده داریم که باید با دیزل ژنراتور کار کند.پلاک های نام دیزل ژنراتور دارای مقادیر مناسب برای kW ، kVA هستند. با این حال، شرایط کار با بار متصل تعیین می شود، برای اطمینان از اینکه ساختمان شما از قدرت دیزل ژنراتور مناسب برخوردار است، بهترین توصیه داشتن اندازگیری دقیق واحد برق ساختمان توسط مهندسان برق حرفه ای است.
واحد های الکتریکی دیزل ژنراتور
محاسبه توان مورد نیاز:
در حالت تکفاز: 220xI= kW= VxI
در حالت سه فاز: kW=√3xVxIxPF=√3x380xIx0.8
تبدیل کاوا به کیلو وات
برای تبدیل kva به kw به ضریبی به نام ضریب قدرت یا PF نیاز خواهیم داشت. ضریب مقداری دیزل ژنراتورها در حدود ۰.۸ است و فرمول تبدیل مقدار kva به kw به شکل زیر است:
kW = KVA x PF ⇒ kw = kva × 0.8
برای مثال برای دیزل ژنراتور 100 کاوا ⇐ 0.8×100=80 ⇐ توان حقیقی این دیزل ژنراتور معادل ۸۰ کیلووات می باشد.
میزان مصرف سوخت دیزل ژنراتور
مولفه های متفاوتی در تعیین میزان مصرف سوخت دیزل ژنراتور وجود دارند. به طور کلی میزان مصرف سوخت دیزل ژنراتور به مولفه هایی از جمله اندازه و میزان بار دیزل ژنراتور بستگی دارد. به این علت میزان تقریبی از اندازه سوخت را می توان بدست آورد. میزان مصرف دیزل ژنراتورها به طور متوسط بین ١٩٠ گرم تا ٢٢٠ گرم گازوئیل در هر ساعت به ازای هر کیلووات مصرفی می باشد. این میزان با توجه به ارتفاع از سطح دریا، رطوبت نسبی محیط، درجه حرارت محیط، عمر دیزل ژنراتور و کیفیت گازوئیل مصرفی متغیر می باشد.
نمودار مصرف سوخت دیزل ژنراتور
این نمودار بر اساس اندازه ژنراتور و باری که ژنراتور در آن کار می کند، مصرف سوخت یک ژنراتور دیزل را به طور تقریبی می دهد. لطفا توجه داشته باشید که این جدول به منظور تخمین میزان سوخت مصرفی در حین کار در نظر گرفته شده است و به دلیل عوامل مختلف از جمله موتور، مدل، تاریخ تولید و بار، نمایانگر دقیقی نیست.
طول عمر ژنراتور های دیزلی
طول عمر یک ژنراتور به عوامل مختلفی بستگی دارد. صرف نظر از نوع ژنراتور مورد نیاز برای خانه یا محل کار خود، کیفیت بالا و برند مرغوب معمولاً طول عمر مفید بیشتری را تضمین می کند. انجام تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، برنامه ریزی منظم برای استفاده از سوخت، روغن و غیره با کیفیت بالا، باعث افزایش طول عمر ژنراتور می شود. در این مقاله، میانگین طول عمر مفید یک دیزل ژنراتور و نحوه مقایسه آن با سایر ژنراتورها قرار داده شده است. همچنین عوامل مختلفی را که روی طول عمر یک دیزل ژنراتور تأثیر می گذارد توضیح داده می شود.
عمر مفید دیزل ژنراتور
متوسط طول عمر ژنراتور دیزل بر اساس میزان مصرف به طور متوسط از 10،000 تا 30،000 ساعت می باشد، معمولاً این ساعت مساوی با حدود 20-25 سال استفاده است. همچنین در نظر گرفته شود این اعداد تخمینی می باشد و بدیهی است که ژنراتوری که به طور مداوم کار می کند خیلی زودتر از رقمی که فقط برای برق اضطراری در هنگام خاموشی استفاده می شود، به مرز 10 هزار ساعت می رسد.
تعمیر و نگهداری پیشگیرانه به طور منظم (بررسی و تمیز کردن اجزای سازنده به عنوان بخشی از تعمیر و نگهداری ماهانه و سالانه)، سوخت با کیفیت بالا و اندازه مناسب برای بار پیش بینی شده همچنین تعویض روغن، حذف آب از مخزن سوخت و جایگزینی فیلترها می تواند باعث طول عمر بیشتر برای دیزل ژنراتورهای آماده به کار باشد. عمر مفید دیزل ژنراتور شما ممکن است کمتر از ساعات کار ژنراتور شما باشد. با دگرگونی تکنولوژی و مقررات آلایندگی و تغییر دادن دیزل ژنراتور خود به مدل جدیدتر و کارآمد می توانید سرمایه گذاری با ارزشی برای کسب و کارتان داشته باشد.
طول عمر ژنراتور های دیزلی نسبت به ژنراتور های گازی
طول عمر ژنراتورهای دیزل نسبت به سایر ژنراتورها بسیار بیشتر است. یک دلیل این است که ژنراتورهای دیزل مکانیک ساده تری نسبت به انواع دیگر دارند. همینطور، آن ها در دور موتور بسیار پایین تر از ژنراتورهای گاز طبیعی/ بنزین کار می کنند. هر دوی این عوامل به این معنی است که دیزل ژنراتورها نسبت به سایر ژنراتورها کمتر فرسوده می شوند.
بنابراین، ژنراتورهای گاز طبیعی و بنزین 10 برابر سریعتر فرسوده می شوند: حداکثر حدود 2000 تا 3000 ساعت استفاده. واقعیت این است که ژنراتورهای دیگر به عنوان یک انتخاب اقتصادی برای کسانی ساخته می شوند که نیازی به استفاده مکرر از ژنراتور خود ندارند. اما اگر به یک ژنراتور با دوام طولانی برای استفاده های صنعتی نیاز دارید، ژنراتورهای مجهز به دیزل گزینه خوبی می باشد.
نوع استفاده دیزل ژنراتور
طول عمر ژنراتور نیز بستگی به نحوه استفاده از آن دارد. در اینجا نحوه استفاده از آن بر طول عمر دیزل ژنراتور تأثیر می گذارد.برای مثال اول، فرض کنید شما یک دیزل ژنراتور را با حداکثر توان، 24/7 استفاده می کنید. کار سخت این ژنراتور با چند وقفه بین آن باعث فرسودگی زیاد می شود.
استفاده نادرست
از سوی دیگر، عدم استفاده کافی از ژنراتور می تواند بدتر باشد. اگر ژنراتور ماه ها بدون استفاده بماند، اغلب برای دستگاه سخت تر از استفاده بیش از حد می باشد. زیرا هنگامی که از ژنراتوری استفاده می کنید که برای مدت طولانی کار کرده است، اصطکاک بیشتری در هنگام مالش قطعات متحرک به یکدیگر به وجود آمده است.این بدان معناست که هر زمان که از دستگاه استفاده می شود، از حالت سرد به داغ می رود. سپس، خاموش می شود و دوباره خنک می شود.
علاوه بر افزایش اصطکاک، این تغییرات سریع دما برای ژنراتور بسیار سخت است. استفاده منظم از اکسیداسیون جلوگیری می کند و قبل استفاده از سوخت، از تخریب آن جلوگیری می کند.علاوه بر این، مشکلات ژنراتور معمولاً با تغییر در عملکرد نشان داده می شود. بنابراین، استفاده نادر از آن نیز باعث می شود که نتوانید مشکلاتی را که نیاز به رفع دارند، تشخیص دهید. به این معنا که اگر به ندرت از ژنراتور استفاده می کنید، عملکرد آن متفاوت از حالت عادی است.
اندازه نامناسب
نوع دیگری از سوء استفاده که عمر ژنراتور را کوتاه می کند اندازه نامناسب است. اگر ژنراتور اندازه مناسبی برای کاری که انجام می دهد نداشته باشد، یکی از دو موقعیتی را که توضیح دادیم ایجاد می کند. یعنی یا زیاد کار می کند یا کم کار می کند. ژنراتوری که برای کار بسیار کوچک است، تا آنجا که می تواند در فشار است. این باعث می شود اجزای مختلف آن بسیار سریع از بین بروند. برعکس، یک ژنراتور بزرگ که هرگز با تمام ظرفیت کار نمی کند، معمولاً با تجمع رسوبات کربن مسدود می شود. این پدیده به عنوان “تجمع مرطوب” شناخته می شود.
تعمیر و نگهداری
سرانجام، مانند همه ماشین ها، تعمیر و نگهداری مناسب برای به حداکثر رساندن طول عمر ژنراتور نکته کلیدی مهمی است. در اینجا یک راهنمای کوتاه در مورد نحوه تعمیر و نگهداری بر طول عمر دیزل ژنراتور قرارداده شده است.
- تعمیر و نگهداری عمومی
در ابتدا فیلترهای روغن و سوخت باید در فواصل منظم تعویض شوند تا ژنراتور و اجزای آن بدون مشکل کار کنند. غفلت از این تعمیر و نگهداری باعث خرابی اجزا و آسیب به کل سیستم می شود. و همانطور که گفته شد، سیستم باید فعالیت کند تا قسمت های متحرک خود را “تمرین” دهد.
- تعمیر و نگهداری حرفه ای سالیانه
ژنراتورها همچنین حداقل یک بار در سال به خدمات حرفه ای نیاز دارند. همه مشکلات ژنراتور قبل از مسائل مربوط به عملکرد نیست. سالانه، بازرسی های حرفه ای تنها راهی است که می توان با اطمینان از وجود مشکل مطلع شد.علاوه بر این، بهتر است قبل از اینکه این مشکلات قابل توجه باشند، آن ها را برطرف کنید.اگر می توانید متوجه مشکل ژنراتور شوید، بدین معناست که قبلاً باعث آسیب/سایش شده است. شناسایی/رفع این مشکلات در اوایل خدمات سالانه عمر ژنراتور را تا حد زیادی افزایش می دهد.با تعمیر و نگهداری مناسب، دیزل ژنراتور شما می تواند تا 50،000 ساعت استفاده کند.