• توضیحات
  • نظرات

بررسی دیزل ژنراتور دائم به کار

قبل از بررسی دیزل ژنراتور های دائم به کار نیاز به تعریف و دلایل استفاده از آن داریم. دیزل ژنراتور دستگاهی سات که معمولا در مواقع اضطراری قطع برق مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا وجود دیزل ژنراتور به معنای وجود برق اضطراری در یک مجموعه یا ساختمان است. اما در برخی مکان ها قطع برق، هرچند به مدت کوتاه اثرات مخرب فراوان و خسارات جبران ناپذیری به دنبال دارد. مثال هایی از این مکانها دیتاسنترها ، آزمایشگاه ها یا بیمارستان ها هستند.

در نتیجه در این مکان ها نیاز به برقراری همیشگی جریان برق داریم. همچنین مکانها و مجموعه هایی هستند که نیاز به برق دارند اما امکان برقراری جریان برق در آن محیط ها نیست. در این دو محیط معمولا از دیزل ژنراتورهایی به نام دیزل ژنراتور دائم به کار استفاده می شود که در ادامه با این نوع ژنراتور کاملا آشنا می شویم.

دیزل ژنراتورها از دیدگاه کاربردی به سه نوع دیزل ژنراتور دائم به کار (continuous) ، دیزل ژنراتور پرایم (prime) و دیزل ژنراتور آماده به کار (standby) تقسیم می شوند. در ادامه توضیحات کوتاهی برای انواع دیزل ژنراتور ارائه می دهیم.

بررسی دیزل ژنراتور های دائم به کارتعریف و موارد استفاده از دیزل ژنراتور دائم به کار (continuous)

در دو صورت ملزم به استفاده از دیزل ژنراتورهای دائم به کار هستیم. یکی در مواقعی که در مکانی باشیم که قطع برق حتی در مدت زمان کوتاه باعث خسارات جبران ناپذیر شود و دیگری در مواقعی که در مکانی باشیم که دسترسی به برق امکان پذیر نباشد. در هر دوی این موارد بهتر است که برای تامین برق از دیزل ژنراتورهای دائم به کار استفاده شود.

همان طور که از نام این ژنراتورها مشخص است، موتور این نوع دیزل ژنراتورها تقریبا دائم، بدون وقفه و نوسان در حال کار کردن است و خاموشی در حداقل ممکن خود بوده و در تمام مدت با حداکثر توان خود مشغول به کار است. ژنراتورهای دائم به کار نیز انواع مختلفی دارند:

دائم به کار گازسوز

معمولا بیشتر به این ژنراتورها دائم به کار می گویند. به این دلیل که این دستگاه ها به طور متناوب به گاز وصل هستند. این ژنراتورها موتور قدرتمند و پرتوانی دارند.

دائم به کار گازوئیلی

در صورتی که اقدامات تقویتی لازم برای خنک کننده های موتور ژنراتورهای گازوئیلی صورت گیرد، می توان از این مدل ژنراتور هم به عنوان دائم به کار استفاده کرد. برای جلوگیری از وقفه در برق رسانی و سوخت رسانی درست به این نوع دیزل ژنراتور بهتر است از یک منبع برای گازوئیل روی این دستگاه استفاده کنیم.

دائم به کار خانگی

اکثر این نوع ژنراتورها گازی و تک فاز هستند که به عنوان سه فاز هم به کار گرفته می شوند. این دستگاه معمولا دارای کنترلر بوده و قابل برنامه ریزی هستند. معمولا دستگاه های دائم به کار خانگی ابعاد کوچکی دارند.

دائم به کار مخصوص ماینر

قطعی یا نوسان برق در دستگاه های ماینر خسارات جدی را به محصول وارد می کند. برای ایجاد و تنظیم ولتاژ منظم در ژنراتورها از رگولاتور ولتاژ استفاده می شود. با استفاده از این دستگاه ولتاژ تقریبا به طور همیشگی بدون نوسان به کار خود ادامه می دهد. بدون تردید بهترین نوع ژنراتور برای استفاده در دستگاه های ماینر ژنراتورهای گازی است و دلیل آن قطعی نداشتن این دستگاه است.

دائم به کار کوچک

ژنراتورهای دائم به کار کوچک که به آنها موتور برق هم گفته می شود، تک فاز هستند و توان آنها معمولا زیر ۱۰ کیلووات است. این ژنراتورها در مکان های خاص مانند کارگاه ها استفاده می شوند. کوچک سایزترین دیزل ژنراتور ها مربوط به همین نوع از ژنراتور است.

دیزل ژنراتور پرایم

زمانی که پس از قطع برق، نیاز به استفاده بیش از سه ساعت از برق اضطراری داشته باشیم باید از دیزل ژنراتورهای پرایم استفاده کنیم. به زبان ساده تر دیزل ژنراتور های پرایم به عنوان منبع تغذیه اولیه مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع ژنراتور بسیار شبیه به ژنراتورهای دائم به کار بوده و تفاوت آنها در این است که معمولا دیزل ژنراتورهای پرایم پس از یک بازه زمانی (مثلا ۸ ساعت) باید مدتی خاموش شوند.

معمولا ژنراتورهای پرایم برای مکانهایی انتخاب می شوند که در یک بازه زمانی نیاز به برق داشته باشند نه تمام مدت. موتور این نوع ژنراتور با گذشت زمان گرم می شود و توان آن هم به مرور کاهش یافته و مانند ژنراتورهای دائم به کار قادر به کار با توان موتور ثابت نیستند.

به طور کلی ژنراتورهای دائم به کار و پرایم نیاز به کنترل برنامه ریزی شده دارند زیرا که قطعات این ژنراتورها دائما فعال هستند و عواملی مانند درجه حرارت و اصطکاک می تواند باعث خرابی و ایجاد مشکل در موتور شود.

دیزل ژنراتور آماده به کار

گاهی به این نوع ژنراتور، ژنراتور اضطراری هم گفته می شود. این نوع ژنراتورها معمولا در مکان هایی استفاده می شوند که حتما دسترسی مستقیم به برق وجود داشته باشد. این دستگاه ها در صورت قطع برق قادر خواهند بود برای مدت محدودی برق اضطراری مکان را تامین کنند یا اینکه می توان گفت که این دستگاه ها به عنوان برق پشتیبان استفاده می شوند.

معمولا این نوع ژنراتورها نسبت به انواع دیگر آن کوچکتر و کم هزینه تر هستند. باید به این نکته توجه داشته باشیم که اگر برای مدت طولانی ژنراتور در حالت آماده به کار باشد و مورد استفاده قرار نگیرد، امکان خراب شدن یا مشکل دار شدن اجزای دستگاه وجود دارد.

تفاوت دیزل ژنراتور های دائم به کار با پشتیبانویژگی های ژنراتورهای دائم به کار

ژنراتورهای دائم به کار معمولا از گاز طبیعی یا سوخت های مایع برای سوخت رسانی استفاده می کنند. نحوه کار این نوع دیزل ژنراتور را به اختصار می توان اینگونه شرح داد. هوا به داخل دستگاه وارد می شود و دستگاه هوا را فشرده می کند و از این طریق سوخت به ژنراتور تزریق می شود. با راه اندازی مولد های دیزلی و احتراق صورت گرفته دستگاه فعالیت خود را آغاز می کند.

همچنین بهتر است بدانیم که قدرت تولید برق ژنراتورهای دائم به کار با یکدیگر متفاوت بوده و بهتر است براساس نیاز، دستگاه مناسب را انتخاب کنیم. طبیعتا هرچه قدرت دستگاه بیشتر باشد قیمت آن هم بیشتر خواهد بود.

بهتر است هنگام استفاده از ژنراتورها از حداکثر توان آن استفاده شود زیرا هرچه کمتر از حد توان ژنراتور از آن استفاده کنیم راندمان کاری آن پایین تر می آید. بهترین بازه درصدی برای استفاده از ژنراتور دائم به کار بین ۷۰ تا ۹۰ درصد توان دستگاه است.

اگر به طور صحیح و اصولی از ژنراتورهای دائم به کار استفاده شود، به دلیل کار کردن با سرعت پایین و دور موتور ثابت طول عمر بالاتری خواهند داشت، اما همان طور که قبلا گفتیم این نوع ژنراتورها به دلیل اینکه پیوسته کار می کنند، نیاز به کنترل و پشتیبانی برنامه ریزی شده دارند.

نکته : در جریان باشیم که استهلاک بالای قطعات در دیزل ژنراتورهای دائم به کار یکی از معایب این نوع از دستگاه هاست!

 

تفاوت دیزل ژنراتور دائم به کار با سایر دیزل ژنراتورها

۱- تفاوت این ژنراتورها با سایرین مدت زمان کار آنها می باشد. ژنراتورهای دائم به کار به طور متناوب کار می کنند و به عبارتی آنها منبع اصلی تولید برق هستند اما تقریبا باقی ژنراتورها تنها در زمان های اضطراری کار می کنند و به آنها نسخه های پشتیبان گفته می شود.

۲- به دلیل استفاده مستمر از ژنراتورهای دائم به کار اجزای این دستگاه ها در مدت زمان کمتری مستهلک می شوند و نیاز به تعویض پیدا می کنند.

۳- ژنراتورهای دائم به کار چون پیوسته کار می کنند تنها از ۵۰ درصد توان خود استفاده می کنند. در صورتی که ژنراتورهایی که به عنوان پشتیبان استفاده می شوند تا ۷۵ درصد توان خود را به کار می گیرند. حتی در ابتدای کار می توان این توان را ۱۰۰ درصد هم محاسبه کرد.

۴- در ژنراتورهای پشتیبان تقریبا هر ۱۲۰۰ ساعت اورهال صورت می گیرد. اورهال به معنی برگرداندن دستگاه به تنظیمات کارخانه است که باید پس از یک مدت مشخص از کار دستگاه انجام شود. این زمان در ژنراتورهای دائم به کار براساس موتور دستگاه متفاوت است اما به طور حدودی می توان آن را ۱۰۰۰۰ ساعت عنوان کرد.

قیمت دیزل ژنراتور دائم کارقیمت دیزل ژنراتورهای دائم به کار

قیمت این ژنراتورها بستگی به توان موتور و انواع مدل های آن دارد. اما ژنراتورهای دائم به کار گازی در بین ژنراتورهای دائم به کار متقاضی بیشتر داشته و در نتیجه قیمت بیشتری دارند. همچنین شما کاربران عزیز می توانید برای استعلام موجودی و قیمت انواع دیزل ژنراتورهای دائم به کار با کارشناسان شرکت بینش ابتکار خاورمیانه تماس حاصل فرمایید!

نکته : با توجه به وجود برندهای مختلف در بخش دیزل ژنراتور های دائم به کار چه چینی و چه اروپایی، پیشنهاد کارشناسان بینش ابتکار خاورمیانه استفاده از دیزل ژنراتور های دائم به کار پرکینز ، کامینز و ولوو است!

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ


اگر سوالی دارید بپرسید

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

02:00

login-user

شماره موبایل خود را وارد کنید

02:00

ثبت نام