• توضیحات
  • نظرات

عوامل موثر نصب صحیح دیزل ژنراتور

عوامل متعددی در شرایط جانمایی و نصب صحیح دستگاه دیزل ژنراتور دخیل هستند. به طور کل مجموعه ای از عوامل فنی، شرایط پروژه، مباحث کاهش صدا، مباحث کنترل حرارت دستگاه دیزل ژنراتور ، مقاومت و استحکام اتاقک دیزل ژنراتور را می توان برخی از عوامل اصلی در جانمایی صحیح و نصب دستگاه دیزل ژنراتور دانست. بر این اساس، یادداشت فنی حاضر به منظور بررسی برخی از عوامل اصلی شرایط جانمایی و نصب دیزل ژنراتور ارائه می گردد.

این موارد عبارتند از:

۱- محاسبه توان

۲- ابعاد دستگاه

۲- وزن

۳- متعلقات و امکانات قابل سفارش

۴- ملاحظات حمل و نصب دیزل ژنراتور

این یادداشت فنی با هدف بررسی نکات مهم موارد ذکر شده ارائه می گردد.

 

محاسبه توان دیزل ژنراتور

در مرحله پیش از نصب پروژه خود، باید محاسبه توان مورد نیاز برای ساختمان یا تأسیسات خود را شروع کنید. نیازهای برق از صنعتی به صنعت دیگر بسیار متفاوت است، از ژنراتورهای تجاری کوچک ۳۵ کیلوواتی به عنوان نیروی پشتیبان برای قطعات خاص تجهیزات گرفته تا تاسیسات نیروگاهی بزرگ ۲۵۰۰ کیلوواتی برای تصفیه خانه‌های آب، مراکز داده، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، پردیس‌های دانشگاه و غیره استفاده می گردد. برای تعیین نیازهای برق شما، اعم از برق اولیه، پشتیبان و غیره، دیزل ژنراتور مناسب را برای نیازهای شما انتخاب خواهیم کرد.

 

ابعاد دیزل ژنراتور

اندازه دیزل ژنراتور بر اساس الزامات محل نصب دستگاه تعیین می شود. حداقل فضای مورد نیاز برای نصب به گونه ای تعیین می شود که دستگاه از انتهای شاسی در هر چهار سمت با دیوار و یا مانع حداقل ۱ تا ۱٫۵ متر فاصله داشته باشد.در مواقعی که دو یا چند دستگاه در کنار یکدیگر نصب شده باشند فاصله مطلوب دستگاه ها از یکدیگر حدود ۲ متر می باشد. اما میزان تولید حرارت یکی از عوامل اصلی تعیین کننده شرایط جانمایی است.

لازم به ذکر است برندهای مطرح دنیا سعی در یکسان سازی ابعاد محصولات خود در سری های مختلف خود کرده اند تا به وسیله این یکسازن سازی هزینه تولید محصولات را کاهش داده و از طرف دیگر ژنراتورها مختلف به راحتی قابل جایگذاری باشند. به طور مثال دیزل ژنراتور های ولوو یکی از این برندهاست.

 

اتاقک دیزل ژنراتور

یک اتاقک دیزل به کانال ورودی و خروجی هوا نیاز دارد. ژنراتور قسمت جلو دستگاه محسوب می شود.جریان هوا داخل اتاقک دیزل باید به طور مستمر از سمت جلو به سمت عقب در جریان باشد. این گردش هوا سبب می گردد تا حرارت خروجی از منبع اگزوز و رادیاتور دستگاه به عقب باز نگردد. حرکت مستمر هوا تا میزان ۲۰% می تواند خنک کاری موتور دستگاه را بهبود بخشد.حجم هوای مورد نیاز بیش از میزان دمش فن در پشت رادیاتور است،  به این معنا که کلیه گرمای خروجی از رادیاتور باید به فضای بیرون انتقال یابد.

در صورتی که امکان ایجاد کانال های هوای مناسب وجود نداشته باشد و از طرف دیگر ارتفاع سقف اتاقک دیزل نیز کوتاه باشد لازم است تا در جانمایی و ابعاد اتاقک دیزل تجدید نظر شود. زیرا وقتی که میزان حرارت تولید شده توسط موتورهای دستگاه به درستی از فضای اتاقک خارج نشود، حرارت موتورها محفوظ شده و افزایش حرارت موتورها و استهلاک و خرابی موتورها را در پی خواهد داشت. بر این اساس نمی توان برای فاصله بین دستگاه ها عدد دقیق و ثابتی را اعلام نمود زیرا این میزان به طور کامل به نحوه ورود و خروج هوا و سطح خنک کاری موتورها وابسته است.

 

کانوپی دیزل

در صورتی که دستگاه دیزل ژنراتور به کانوپی مجهز شود، موضوع خنک کاری موتورها بسیار پیچیده تر خواهد شد. زیرا یک کانوپی استاندارد،  خود دارای کانال های ورودی و خروجی هوا می باشد و ابعاد دستگاه دیزل ژنراتور را نیز افزایش می دهد. شاسی کانوپی از نظر طول ۱ تا ۱٫۵ متر بلند تر از شاسی دستگاه بدون کانوپی می باشد. (اگر تعریف دقیقی از کانوپی و ویژگی های آن ندارید مقاله کانوپی چیست؟ را مطالعه فرمایید)

عرض شاسی نیز ۲۰ تا ۵۰ سانت افزایش پیدا می کند و به گونه ای ساخته می شوند که منبع اگزوز در داخل کانوپی قرار می گیرد و در انتهای کانوپی فضای خالی پشت رادیاتور برای نصب منبع اگزوز در نظر گرفته می شود همچنین هوای گرم خروجی از پشت رادیاتور به هیچ عنوان به سمت موتور و ژنراتور باز نمی گردد.

 

ارتفاع دیزل ژنراتور

ارتفاع دستگاه پس از نصب کانوپی ۶۰ تا ۱۵۰ سانتی متر بر حسب نوع موتور و ظرفیت دستگاه متغیر خواهد بود. در صورتی که دستگاه به همراه کانوپی داخل اتاقک دیزل جانمایی شود فاصله از دیواره کانوپی در هر چهار سمت باید ۱ تا ۱٫۵ متر با دیوار یا دستگاه مجاور در نظر گرفته شود. در کنار کانوپی درب های دسترسی به موتور، ژنراتور، مخزن سوخت و تابلو برق تعبیه شده که درب ها برای باز شدن کامل باید از فضای لازم برخوردار باشند.

یکی از موضوعات اصلی جانمایی و ابعاد دستگاه وجود فضای لازم برای انجام تعمیرات و سرویس های دوره ای دستگاه  می باشد. فضای در نظر گرفته شده در کنار دستگاه دیزل ژنراتور باید برای انجام تعمیرات احتمالی مناسب باشد. کانوپی های دستگاه ژنراتور قابل باز شدن هستند لذا در صورت نیاز به تعمیرات اساسی، بخش هایی از بدنه دیزل ژنراتور قابل باز کردن می باشند و پس از اتمام تعمیرات لازم می توان بخش های باز شده را مجدد در محل خود نصب نمود.

 

وزن دیزل ژنراتور

در صورتی که بخواهیم دیزل ژنراتور را بر روی پشت بام و یا سطوح دارای مقاومت کم نصب کنیم، وزن دستگاه پس از نصب یکی از مولفه های اصلی انتخاب دستگاه خواهد بود. در تعیین وزن دستگاه باید توجه داشت که عدد وزن بر اساس وزن نهایی دستگاه که مجموع وزن موتور، ژنراتور، شاسی، مخزن سوخت، تابلو برق، و کانوپی تعیین می شود. عدد وزن موتور و ژنراتور در دفترچه فنی دستگاه ذکر می شود.

وزن دیزل ژنراتور کوپل شده با توجه به نوع شاسی و سایر متعلقات دستگاه از سوی شرکت سازنده اعلام می گردد. نکته حائز اهمیت این است که وزن مخازن سوخت باید با فرض پر بودن مخزن محاسبه گردد. و وزن کانوپی نیز توسط شرکت سازنده اعلام می گردد. لذا عدد نهایی که مجموع وزن کلیه اقلام می باشد از سوی شرکت سازنده اعلام می گردد. بر این اساس مهندسین مشاور پروژه، مهندسین تاسیسات و معمار سازه می توانند متناسب بودن وزن دستگاه را با شرایط پروژه مقایسه نمایند و در صورت مورد تایید بودن وزن دستگاه می توان آن را در محل مورد نظر جانمایی نمود.

موضوع حائز اهمیت آن است که دیزل ژنراتور با توجه به وزن زیاد به هیچ عنوان به صورت دستی قابل حمل نمی باشد و در هر مکان باید با جرثقیل و لیفتراک جابه جا شود. در صورتی که بخواهیم یک دیزل ژنراتور را در طبقات پارکینگ ساختمان جانمایی کنیم، باید توجه داشت که کوتاه بودن سقف پارکینگ مانع ورود و استفاده از خودرو های دارای جرثقیل هستند لذا در چنین مکان هایی باید از لیفتراک استفاده نمود.

 

نصب دیزل ژنراتور در پشت بام

در صورتی که بخواهیم دیزل ژنراتور را در پشت بام نصب کنیم، روش متداول این است که مهندسین فنی با استفاده از انتهای ستون های ساختمان و متصل نمودن بالابر به آن می توانند دستگاه را بالا بیاورند. در این شرایط اگر انتهای ستون ها و ضخامت ستون ها توانایی مهار نمودن وزن دستگاه را نداشته باشد حمل دستگاه به بالای ساختمان ها و برج ها امکان پذیر نخواهد بود.

لذا حتی اگر سقف پشت بام نیز از استحکام لازم برخوردار باشد موضوع حمل دستگاه به پشت بام و مبحث روش حمل گاهی سبب می شود که دستگاه مورد نظر را نتوان به بالای ساختمان منتقل نمود. در صورتی که ارتفاع ساختمان کم باشد، گاهی می توان با استفاده از جرثقیل های دارای دکل بلند دستگاه را به پشت بام منتقل نمود، اما در صورتی که ساختمان مورد نظر یک برج بلند باشد، عموما باید از بالابر مخصوص بالای ساختمان استفاده شود.

 

متعلقات و امکانات قابل سفارش دیزل ژنراتور

متعلقات دیزل ژنراتور در ابعاد و انواع وسیع و گسترده قابل ارائه می باشند. مهندسین برق و تاسیسات با توجه به شرایط محیطی، آب و هوایی، شرایط و الزامات نصب و راه اندازی دستگاه در محل پروژه به مجموعه ای از متعلقات و امکانات جانبی نیاز خواهند داشت. بر این اساس به تعدادی از متعلقات قابل ارائه و متداول نصب شده بر روی دستگاه دیزل ژنراتور اشاره می شود.

 

شارژر باتری

شارژر باتری دیزل ژنراتور می تواند ۱۲ ولت و یا ۲۴ ولت باشد. این ظرفیت به نوع موتور دستگاه بستگی دارد زیرا موتورهای سبک تنها دارای یک باتری ۱۲ ولت هستند و موتورهای سنگین دارای ۲ باتری ۱۲ ولت که به طور سری در مجموع توان آن به ۲۴ ولت می رسد. در صورتی که از دستگاه دیزل ژنراتور به عنوان تامین کننده برق اضطراری ساختمان و محل پروژه استفاده شود، در صورت گاهی ممکن است برای مدت بسیار طولانی، حتی به مدت چند ماه قطعی برق رخ ندهد. در این شرایط در صورتی که باتری دستگاه دیزل ژنراتور توسط شارژر همواره آماده به کار و زنده نباشد، در زمان قطع برق باتری برق مورد نیاز برای استارت دستگاه را تامین نمی کند و در نتیجه دستگاه روشن نمی شود. لذا وجود شارژر متناسب با ظرفیت باتری برای عموم دستگاه های مجهز به تابلو برق ATS الزامی می باشد.

 

گرمکن آب رادیاتور

دستگاه دیزل ژنراتور در فصل سرما دچار افت دمای شدید و حالت یخ زدگی می شود. این امر سبب می شود تا محلول آب و ضد یخ داخل رادیاتور نیز حالت یخ زدگی پیدا کند. از آنجا که موتور دیزل فاقد سیستم جرقه زنی الکتریکی می باشد، سرد بودن موتور سبب می شود تا روشن شدن موتور و همچنین احتراق موتور در حالت سرد به صورت ناقص ایجاد شود و در این صورت مصرف سوخت و آلاینده های خروجی از اگزوز دستگاه نیز تحت تاثیر سرمای شدید از حالت استاندارد خارج می شود.

در این شرایط زود گرم شدن موتور می تواند تاثیر بسیار مثبتی در کیفیت استارت زدن و گرم شدن اولیه موتور دستگاه داشته باشد.گرم کن آب رادیاتور دارای یک مدار ورودی آب، یک مخزن کوچک دارای المنت حرارتی، یک مدار برگرداندن آب به رادیاتور و همچنین اتصالات لازم می باشد.

المنت حرارتی داخل مخزن کوچک گرم کن ، برق مورد نیاز خود را از فیوز گرم کن تعبیه شده در داخل تابلو برق دریافت می کند. بر این اساس جریان الکتریکی ارسالی از تابلو برق المنت را فعال نموده و آب در گردش مخزن گرم کن به سرعت گرم می شود. این فرآیند به تدریج آب رادیاتور را گرم می نماید و به طور همزمان آب گرم شده در موتور دستگاه نیز به گردش در می آید و دمای موتور دستگاه را نیز افزایش می دهد. قطعه گرم کن الکتریکی در مناطق کوهستانی و سردسیر استفاده می شود. به طور کل دستگاه های دیزل ژنراتور نصب شده در مناطق دارای دمای زیر ۵ – درجه باید به گرم کن آب رادیاتور مجهز باشند.

 

منبع اگزوز دوجداره و سایلنسر

یکی از مشکلات اصلی عموم دیزل ژنراتورها تولید صدای زیاد در محل پروژه است. در بسیاری از مکان های مسکونی، تجاری، بیمارستان ها و سازمان ها نصب دستگاه هایی که صدای زیاد و غیر متعارف تولید می کنند قابل قبول نمی باشد. کاهش صدای دستگاه به روش های گوناگون قابل انجام است. یکی از این روش ها نصب کانوپی می باشد که جزئیات آن در یادداشت دیگری مورد بررسی قرار گرفته است. روش دیگر استفاده از منبع اگزوز دو جداره و صدا خفه کن است.

در موتور دیزل گاهی باقی مانده سوخت توسط گاز خروجی در منبع اگزوز دچار احتراق می شود. کاتالیزورها و منبع اگزوز به گونه ای طراحی می گردد که بتواند احتراق دستگاه را کامل نماید و صدای احتراق را کاهش دهد. یک منبع اگزوز معمولی دارای یک جداره می باشد. اما منبع اگزوز دو جداره و دارای عایق بندی مناسب که با نام منبع اگزوز آپارتمانی شناخته می شود، می تواند صدای احتراق موتور را به میزان قابل ملاحظه کاهش دهد. در انتهای لوله اگزوز دستگاه یک دمپر کوچک به صورت صدا خفه کن نصب می گردد. این دمپر وظیفه دارد تا فشار ضربات گاز خروجی را کاهش دهد.

 

لرزه گیری و شاسی موتور

دستگاه دیزل ژنراتور در هنگام کار دارای لرزش های بسیار زیاد می باشد. این لرزش ها در زمان زیر بار رفتن ژنراتور و قطع و وصل شدن بارهای سنگین در مدار مصرف افزایش می یابند. لرزه گیرها در نقاط اتصال موتور و شاسی نصب می شوند. این قطعه عموما فلزی و پلاستیکی می باشد که پایه های موتور بر روی آن پیچ می شوند. لرزه گیرها را می توان برای کاهش صدا و لرزش بین شاسی و زمین نیز نصب نمود. در این صورت با استفاده از دو گروه لرزه گیر می توان میزان تولید صدا و لرزش دستگاه را به حداقل میزان رساند.

 

تایمر

دستگاه دیزل ژنراتور در قسمت تابلو برق دارای تایمر می باشد. تایمر میزان ساعت کارکرد دستگاه را نشان می دهد. بر این اساس اوپراتور دستگاه می تواند نسبت به انجام سرویس های دوره ای دستگاه هر ۱۵۰ ساعت یک بار اقدامات لازم را انجام دهد. تایمر در دو نوع عقربه ای و دیجیتال ارائه می گردد. در عموم دستگاه های ارائه شده تایمر به صورت فابریک وجود دارد زیرا ساعت کارکرد نشان داده شده در این قطعه مبنای ارائه خدمات در دوره گارانتی می باشد. به طور کل یک سال کارکرد متداول دستگاه دیزل ژنراتور معادل با ۱۰۰۰ ساعت در نظر گرفته می شود.

 

صفحه نمایش داخل لابی

پارامترهای حفاظتی یک دستگاه می تواند شامل دمای موتور، میزان سوخت موجود در مخزن، فشار روغن موتور، ولتاژ باتری، توان خروجی، ضریب قدرت موتور، دور موتور، و اطلاعات ارسالی از سنسورهای موتور دستگاه و غیره باشد. آگاهی از پارامترهای عملکرد موتور برای اپراتور دستگاه الزامی می باشد. در این صورت یک اپراتور باید در زمان روشن شدن به محل اتاقک دیزل مراجعه نماید و پارامترهای لازم را در صفحه نمایشگر دستگاه بررسی کند.

در این شرایط اگر مراجعه مستمر اپراتور یا مسئول لابی ساختمان به محل دستگاه امکان پذیر نباشد، طراحان سیستم برق دیزل ژنراتور می توانند با استفاده از امکانات BMS موجود در برخی از بردهای کنترل DeepSEA از جمله مدل ۸۶۱۰ کلیه پارامترهای مورد نظر را به طور Wireless و یا با استفاده از اتصال کابلی به فضای داخل لابی منتقل نمایند. سپس اطلاعات حفاظت دستگاه در صفحه نمایشگر داخل لابی نیز قابل مشاهده است. با استفاده از برخی تنظیمات Wireless این امکان وجود دارد که پارامترهای عملکرد موتور به تلفن همراه فرد مسئول تاسیسات نیز ارسال شود.

 

درجه نمایشگر مخزن سوخت

 یک دستگاه دیزل ژنراتور حداقل دارای یک مخزن سوخت روزانه می باشد. ظرفیت مخزن سوخت روزانه به گونه ای در نظر گرفته می شود که بتواند برای مدت ۸ ساعت کارکرد مستمر، میزان سوخت مورد نیاز دستگاه را برای یک روز کاری کامل تامین نماید. در صورتی که دستگاه به طور دائم روشن بماند به منظور کاهش دفعات تهیه سوخت، لازم است تا یک مخزن بزرگ برای ذخیره ماهانه نیز تعبیه گردد. در این صورت اطلاع از ظرفیت سوخت موجود در مخزن روزانه و مخزن ماهانه بسیار مهم است. درجه سوخت داخل مخزن زیر دستگاه می تواند به صورت شناور و درجه باشد اما در مخازنی که ارتفاع آن ها بسیار بلندتر است، عموما از شلنگ نشان دهنده سطح سوخت استفاده می شود.

 

کلید قطع کن اضطراری

دستگاه دیزل ژنراتور با توجه به استاندارد توان موتور و ژنراتور برای میزان مصرف مشخص در نظر گرفته می شود. گاهی خرابی مدار برق و استفاده از چند مصرف کننده قوی می تواند موتور و ژنراتور دستگاه را با افزایش ناگهانی سطح مصرف روبه رو کند. در این صورت سیستم حفاظت دستگاه به منظور جلوگیری از خرابی سیم کشی، موتور و ژنراتور و همچنین اقلام و قطعات موجود در تابلو برق دستگاه باید جریان را به طور اضطراری قطع نماید.

سیستم قطع کن دستگاه به صورت دستی و اتوماتیک قابل ارائه می باشد. عموم تابلو برق های مجهز به برد کنترل دیپسی و همچنین سیستم های اتوماتیک دارای قطع کن خودکار می باشند. اما کلید قطع کن دستی اضطراری نیز برای موارد خاص بر روی تابلو برق دستگاه نصب می شود. بر این اساس اپراتور دستگاه می تواند در زمان تشخیص شرایط اضطراری دستگاه را به سرعت با استفاده از کلید دستی تعبیه شده قطع نماید.

 

ملاحظات نصب دیزل ژنراتور

نصب صحیح دیزل ژنراتور تعیین کننده صحت عملکرد دستگاه می باشد. به بیان دیگر در صورتی که نصب دستگاه به درستی انجام نشود، و کلیه ملاحظات و استانداردهای نصب در محل پروژه برقرار نباشد، دستگاه دیزل ژنراتور با نقص عملکرد و استهلاک زودرس مواجه می شود. به صورت مثال در صورتی که فضای اتاقک دیزل فاقد ورودی و خروجی مناسب برای هوا باشد، گرم شدن بیش از اندازه دستگاه می تواند خسارات بسیاری را به همراه داشته باشد. در ادامه قصد داریم به بررسی چند مورد از الزامات اصلی نصب دستگاه دیزل بپردازیم.

 

اگزوز کشی و طول آن :

لوله اگزوز دستگاه دیزل ژنراتور از نظر سایز معمولا یک اینچ بزرگتر از سایز لوله خروجی در نظر گرفته می شود. این امر سبب می شود تا خروج گاز کمی تسهیل گردد. طول لوله اگزوز موتورهای سبک و متوسط حداکثر می تواند ۱۰ تا ۱۵ متر باشد و طول لوله اگزوز در موتورهای سنگین حداکثر ۱۵ تا ۲۰ متر خواهد بود. در صورتی که لوله اگزوز به طور مستقیم و عمودی به سمت بالا و پشت بام کشیده شود، طول لوله اگزوز ۵ تا ۱۰ متر می تواند بیش از عدد اعلامی در نظر گرفته شود.

لوله اگزوز در طول مسیر حداکثر می تواند ۲ زانو داشته باشد. در صورتی که تعداد زانوها و خم های مسیر حرکت لوله اگزوز زیاد باشد فشار خروجی گاز اگزوز به میزان قابل ملاحظه ای افت می کند و دود اگزوز به درستی تخلیه نشده و به صورت دوده و جرم در مسیر اگزوز باقی می ماند که این امر در ادامه می تواند به گرفتگی و مسدود شدن بخشی از لوله اگزوز منجر شود.

 

دمای خروجی لوله اگزوز:

دمای خروجی گاز اگزوز دیزل دارای حرارت بسیار زیاد می باشد و این دما بین ۴۵۰ تا ۶۰۰ درجه سانتی گراد متغیر است. حرارت زیاد تولید شده سبب می شود تا کلیه دوده ها و جرم های مسیر اگزوز بسوزد و از مدار اگزوز خارج شود. لذا هر اندازه طول لوله اگزوز افزایش یابد، این امر به سرد شدن گاز اگزوز در طول مسیر منجر می شود و در انتها دمای گاز خروجی از لوله اگزوز بسیار کاهش می یابد. سرد شدن گاز خروجی در صورتی که دود خارج شده از اگزوز با دوده همراه باشد نامطلوب است لذا برای طول اگزوز همواره استاندارد خاصی مشخص شده است.

 

محل خروجی لوله اگزوز:

محل خروجی لوله اگزوز نباید در کنار پنجره و واحد های مسکونی باشد. زیرا بوی نامطبوع گازهای خروجی می تواند برای عموم آزار دهنده باشد. همچنین لوله اگزوز در محل خروجی نهایی نباید به گونه ای نصب شود که آب باران و یا برف به داخل آن نفوذ کند زیرا این امر سبب ورود آب به موتور دستگاه و همچنین زنگ زدگی لوله اگزوز منجر می شود. جنس لوله اگزوز مشابه لوله های معمولی و استاندارد مورد استفاده در لوله کشی گاز می باشد. لوله اگزوز دیزل باید مانند لوله کشی گاز بدون نشتی باشد. لوله کشی اگزوز دیزل عموما توسط افراد اگزوز ساز و یا لوله کش مدار گاز انجام می شود.

 

کابل کشی روی دیوار:

نحوه کابل کشی روی دیوار بر اساس الزامات محل پروژه تعیین می شود. تابلو برق دستگاه دیزل ژنراتور عموما در کنار دستگاه نصب می گردد. لذا در این شرایط کابل اصلی خروجی از کنتور برق به طور مستقیم وارد Change over تابلو برق می شود و سپس کابل خروجی در مسیر بازگشت به کابل ورودی ساختمان متصل می شود. در بین تابلو ATS و دستگاه دیزل ژنراتور یک کابل ۴ رشته برای برق ۳ فاز و یک کابل فرمان وجود دارد.

لذا اگر بخواهیم تابلو برق را در کنار تابلو برق اصلی ساختمان نصب کنیم، هزینه کابل کشی بین تابلو برق اصلی و دستگاه دیزل ژنراتور نیز کاهش می یابد. زیرا در بین تابلو برق اصلی و تابلو ATS دستگاه دیزل ژنراتور ۲ عدد کابل ۳ فاز وجود دارد که یکی مربوط به رفت و دیگری مربوط به برگشت برق به Change over می باشد اما در بین تابلو برق ATS و دستگاه دیزل ژنراتور فقط یک کابل فرمان و  یک کابل ۳ فاز وجود دارد. بر این اساس برخی از مهندسین برق، با نصب تابلو برق دستگاه هزینه کابل کشی ساختمان را کاهش می دهند.

 

کف سازی اتاقک دیزل:

کف اتاقک دیزل باید بتن ریزی شود و کاملا تراز گردد. ضخامت بتن کف اتاقک بین ۵ تا ۱۰ سانتی متر بر حسب وزن و توان دستگاه دیزل ژنراتور تعیین می گردد. کف اتاقک دیزل به یک لوله تخلیه فاضلاب باید مجهز باشد زیرا پس از انجام برخی تعمیرات، تعویض روغن دستگاه و انجام سرویس های دوره ای گاهی لازم است که کف اتاقک دیزل شستشو شود.

 

جانمایی تابلو برق:

ابعاد تابلو برق از سوی شرکت سازنده با توجه به کلیه قطعات و اقلام مصرفی در تابلو برق اعلام می گردد. عمق تابلو برق عموما بین ۲۰ تا ۳۵ سانتی متر متغیر است. برخی از ابعاد تابلو برق مانند ۱۰۰ * ۲۰۰ سانتی متر و یا ۸۰ * ۱۰۰ سانتی متر از ابعاد استاندارد تابلو برق محسوب می شوند. در صورتی که بخواهیم تابلو برق را داخل دیوار نصب کنیم، مهندسین عمران و تاسیسات ساختمان می توانند ابعاد تابلو برق مورد نظر را با توجه به ظرفیت دستگاه از شرکت سازنده استعلام نمایند و در ادامه به طور کاملا اصولی در محل تابلو برق های ساختمان جانمایی کنند. در صورتی که تابلو برق دستگاه دیزل ژنراتور در محل کنار تابلو برق ساختمان نصب گردد لازم است تا کلید قطع کن اضطراری دستگاه همچنان در کنار دستگاه به طور مستقل نصب گردد.

 

جانمایی مخزن سوخت ماهانه:

در صورتی که دستگاه دیزل ژنراتور به طور دائم کار مد نظر باشد، تهیه روزانه سوخت برای دستگاه امکان پذیر نمی باشد. لذا یک مخزن ماهانه با ظرفیت بالا در کنار مخزن سوخت روزانه مد نظر می باشد. در این صورت میزان کارکرد احتمالی دستگاه در ساعات روز محاسبه می گردد و این عدد در تعداد روزهای یک ماه ضرب شده و میزان سوخت مورد نیاز محاسبه می شود و مخزن ماهانه بر اساس ظرفیت مورد نیاز به صورت سفارشی ساخته می شود. باید توجه داشت که سازمان آتش نشانی به منظور افزایش سطح ایمنی محل نصب مخازن سوخت استانداردهای لازم را جهت نصب سیستم اطفاء حریق مناسب تعیین نموده است. بر این اساس، پیمانکاران و کارفرمایان محترم می توانند با استعلام شرایط و الزامات نصب، سیستم اطفاء حریق مورد تایید سازمان آتش نشانی را برای نصب در کنار مخازن ذخیره سوخت دریافت نمایند.

 

 

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ


اگر سوالی دارید بپرسید

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

02:00

login-user

شماره موبایل خود را وارد کنید

02:00

ثبت نام