• توضیحات
  • نظرات

انواع دیزل ژنراتور و اجزای آن

پیش از بررسی انواع دیزل ژنراتور ها بهتر است در ابتدا تعریف محتصری از ژنراتور های دیزلی ارائه دهیم. دیزل ژنراتور وسیله ای است که انرژی مکانیکی بدست آمده از یک منبع خارجی را به انرژی الکتریکی قابل استفاده تبدیل می کند. معمولا ژنراتور های دیزلی برای تأمین برق اضطراری در اماکن صنعتی، ادارات و ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه ها برای جلوگیری از قطع فعالیت های روزمره یا رفع اختلال در فعالیت های تجاری و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر پیشنهاد می شود صفحه دیزل ژنراتور را مطالعه فرمایید!

همانطور که در محتوای صفحه دیزل ژنراتور بیان شد، از این دستگاه می توان در مکان ها و کاربرد های مختلف استفاده کرد. در مقاله بررسی انواع دیزل ژنراتور ها، در ابتدا به بررسی اجزای اصلی ژنراتورهای دیزلی ها، انواع دیزل ژنراتور ها بر حسب کاربرد، برترین برندهای آن و در نهایت به بررسی نکات مهم در استفاده از انواع دیزل ژنراتور ها می پردازیم. با ما همراه باشید.

بررسی انواع دیزل ژنراتور هااجزای اصلی در دیزل ژنراتور ها

  1. موتور ژنراتور
  2. دینام (ژنراتور)
  3. سیستم های سوخت (تانک دیزل ژنراتور)
  4. رگولاتور ولتاژ
  5. سیستم های خنک کننده و اگزوز
  6. سیستم های روانکاری
  7. شارژر باتری
  8. کنترل پنل
  9. مجمع اصلی / قاب (شاسی دیزل ژنراتور)

موتور ژنراتور در انواع دیزل ژنراتور ها چه نقشی دارد؟

موتور ژنراتور منبع انرژی مکانیکی ورودی به انواع دیزل ژنراتور هاست . اندازه توان موتور دیزل را می توان مستقیماً با حداکثر توان خروجی ژنراتور (دیزل ژنراتور) مرتبط کرد. در انتخاب موتور دیزلی مناسب برای ژنراتور ، فاکتورهای مختلفی باید در نظر گرفته شود. شرکت بینش ابتکارخاورمیانه در میان واردکنندگان موتور های دیزلی، با توجه به نیاز و خواسته های مشتریان خود بهترین موتور و مناسب ترین ژنراتور را برای پروژه شما انتخاب خواهند کرد.

نکته ای که باید در انتخاب موتور موجود در انواع دیزل ژنراتور ها در نظر گرفت نوع سوپاپ موجود در موتور آنهاست. در طراحی موتور دیزل دو نوع سوپاپ مورد استفاده قرار می گیرد. دسته اول سوپاپ های واقع شده در سر سیلندر و دسته دوم سوپاپ واقع شده در بدنه موتور که استفاده از هریک مزایای خاص خود را دارد.

ویژگی های موتور با سر سوپاپ واقع شده در سر سیلندر نسبت به سر سوپاپ واقع شده در بدنه موتور:

  • طراحی جمع و جور
  • عملیات مکانیزم ساده
  • دوام و کیفیت بالاتر
  • کاربر پسند در عملیات
  • سر و صدای کم در طول عملیات
  • سطح انتشار پایین

دینام (ژنراتور)

دینام یا ژنراتور بخش مهمی از اجزای دیزل ژنراتور است که انرژی ورودی مکانیکی تأمین شده توسط موتور را دریافت و آن را طی فرآیند الکترومغناطیسی به انرژی الکتریکی و برق تبدیل می کند. ژنراتور شامل مجموعه ای از قطعات ثابت و متحرک است که در یک محفظه روکش دار قرار گرفته اند. این اجزا به طور خودکار به یکدیگر متصل بوده و در نتیجه حرکت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الکتریکی طی فرآیندی باعث تولید برق می شود.

سیستم سوخت در انواع دیزل ژنراتور ها

سیستم سوخت رسانی یا همان مخزن سوخت وظیفه ذخیره و تامین سوخت مورد نیاز دیزل ژنراتور را برعهده دارد. معمولا مخزن سوخت استفاده شده در انواع دیزل ژنراتور ها، ظرفیت کافی برای روشن نگه داشتن دستگاه را به طور متوسط ​​۶ تا ۸ ساعت را دارا هستند.

 در مورد یک دیزل ژنراتور کوچک، مخزن سوخت بخشی از پایه شاسی در انواع دیزل ژنراتور بوده یا در بالای قاب آن نصب شده است. البته در برخی پروژه ها دیده شده است که، نصب مخزن سوخت خارجی در کنار دستگاه به کار برده شده است.

رگولاتور ولتاژ

همانطور که از نام این بخش پیداست، این بخش جهت تنظیم ولتاژ خروجی و یا تبدیل ولتاژ DC و AC و یا برعکس در انواع دیزل ژنراتور ها به کار می رود.

سیستم خنک کننده

استفاده مداوم از دستگاه باعث گرم شدن اجزای مختلف آن می شود. ضروری است که سیستم خنک کننده و تهویه، گرمای تولید شده توسط دیزل ژنراتور را به خارج هدایت کند.
این سیستم ها گاهی اوقات از آب به عنوان خنک کننده در دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. (معمولا از این سیستم در دیزل ژنراتور های با توان خیلی کم و با توان بالا مانند دیزل ژنراتور پرکینز استفاده می شود)

از هیدروژن نیز گاهی برای خنک سازی سیم پیچ استاتور برای دیزل ژنراتورهای بزرگتر استفاده می شود. هیدروژن در جذب گرما از سایر موارد بهتر است.
البته قرار دادن دیزل ژنراتور در محیط های باز و دارای تهویه مناسب به بهبود عملکرد سیستم خنک کننده کمک می کند.

سیستم اگزوز در انواع دیزل ژنراتور ها

دود اگزوز منتشر شده از یک دیزل ژنراتور حاوی مواد بسیار سمی است و باید به درستی مدیریت شود. بنابراین ، نصب سیستم اگزوز مناسب برای گازهای خروجی ضروری است.
لوله های اگزوز معمولاً از چدن ، آهن ملایم یا فولاد ساخته می شوند. لوله های اگزوز معمولاً با اتصال انعطاف پذیر به موتور دیزل متصل شده و انتهای اگزوز در فضای باز قرار خواهد گرفت. شما باید مطمئن شوید که سیستم اگزوز دیزل ژنراتور شما به تجهیزات دیگر متصل نباشد.

سیستم های روانکاوی دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور متشکل از تعداد زیادی از قطعات متحرک است ، از سیستم روانکاوی برای افزایش عمر قطعات و اطمینان از عملکرد صحیح در انواع دیزل ژنراتور ها استفاده می شود. سطح روغن در مخزن روانکاوی باید هر ۸ ساعت کارکرد دستگاه بررسی شود. همچنین باید مراقب نشتی روان کننده ها بوده و روغن را هر ۵۰۰ ساعت از کارکرد دیزل ژنراتور تعویض کنید.

شارژر باتری

انتخاب شارژ باتری در انواع دیزل ژنراتور ها باید با دقت بسیار بالا و متناسب با ولتاژ آن انجام شود. شارژرهای باتری معمولاً از فولاد ضد زنگ ساخته می شوند تا از خوردگی در حین کار جلوگیری کنند.

کنترل پنل دیزل ژنراتور

این بخش یک رابط کاربری بوده که در انواع دیزل ژنراتور ها مورد استفاده قرار گرفته و شامل ابزارهایی است برای مدیریت و کنترل بهتر دیزل ژنراتور ها. تولید کنندگان انواع دیزل ژنراتور بخش های مختلفی را برای کنترل آسان دیزل ژنراتورها در کنترل پنل تعبیه کرده که برخی از آنها در زیر ذکر شده است. این بخش شامل تنظیمات روشن و خاموش کردن دستگاه، موتور سنج، ژنراتور سنج و سایر کنترل های مورد نیاز است.

شاسی دیزل ژنراتور

شاسی دیزل ژنراتور به صورت چارچوب فلزی بوده که مجموعه موتور دیزلی و ژنراتور بر روی آن نصب میشوند، به طور کلی تمام تجهیزات فوق بر روی سکو یا شاسی قرار می گیرند. شاسی ها به دو صورت قابل حمل (دیزل ژنراتور های سیار) یا ثابت تولید می شوند که معمولا شاسی های چرخ دار برای پروژه های عمرانی کاربرد دارد.

مقایسه انواع دیزل ژنراتور بر حسب کاربردانواع دیزل ژنراتور ها بر حسب کاربرد

به طور کلی انواع دیزل ژنراتور ها بر جسب کاربردشان به سه دسته اضطراری، پایه و دائم به کار تقسیم بندی شده که در ادامه به بررسی مختصری از آنها می پردازیم.

ژنراتور های اضطراری :

این دسته از موتور های دیزلی فقط در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار می گیرند یعنی این دیزل ژنراتور ها توانایی تولید برق در ساعت های پشت سر هم را نداشته و فقط باید در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار گیرند. به طور مثال باید در طول ماه چند ساعت بیشتر مورد استفاده قرار نگیرند

ژنراتور های پرایم یا پایه:

این دسته به نسبت دسته قبل توانایی استفاده در زمان های طولانی را داراست. از این دسته معمولا در نمایشگاه، اردوگاه ها و کمپ ها استفاده می شود.

ژنراتور های دائم به کار

دیزل ژنراتور های دائم به کار همانطور که از نامشان پیداست توانایی استفاده به صورت مستمر و دائم به کار را دارا هستند. البته باید در نظر گرفت که معمولا پس از ۸ ساعت استفاده پشت سر هم برای طول عمر بیشتر دستگاه چند ساعتی استراحت به دستگاه داده شود و پس از آن مجدد استفاده گردد. برای دریافت اطلاعات بیشتر پیشنهاد می شود مقاله دیزل ژنراتور دائم کار را مطالعه فرمایید.

بررسی برندهای معروف در موتور های دیزلی

در این بخش به بررسی مختصری از برندهای برتر موجود در بازار دیزل ژنراتور ها می پردازیم. بررسی برندها به دو دسته برندهای اروپایی و برندهای چینی تقسیم بندی می شود.

برترین برندهای اروپایی:

  • ولوو : دیزل ژنراتور های ولوو پنتا ساخت کشور سوئد بوده و یکی از معروف ترین برندهای موجود در بازار دیزل ژنراتور هاست. دیزل ژنراتور های تولید شده توسط این برند معمولا شامل توان های ۱۱۰ تا ۷۷۰ کاوا هستند.
  • پرکینز : دیزل ژنراتور های پرکینز ساخت کشور انگلستان بوده و همانند ولوو یکی از معروف ترین برندهای موجود در بازار دنیاست. محصولات این برند توان های در رنج ۱۰ تا ۳۰۰۰ کاوا را پشتیبانی می کند
  • کامینز : دیزل ژنراتور کامینز نیز همانند دیزل ژنراتور پرکینز ساخت کشور انگللیس بوده و در توان های بالا و یا پروژه هایی که نیاز به استفاده مداوم و دائم به کار وجود دارد استفاده می شود.

برترین برندهای چینی

  • بادوین: محصولات این برند در ابتدا ساخت کشور فرانسه بوده و در سال ۲۰۰۸ امتیاز این برند به برند ویچای چین سپرده شد. برند بادوین را میتوان به عنوان یکی از معروف ترین و برترین برندهای چینی تولید کننده دیزل ژنراتور نام برد. محصولات این برند توان های ۱۸ تا ۴۰۰۰ کیلو وات را پشتیبانی می کند.
  • تلک : دیزل ژنراتور تلک هم به عنوان یکی از برندهای معروف چینی در بازار جهانی نام برده می شود. توان تولیدی محصولات این برند بین ۳۰ تا ۱۸۰ متغییر است.

نکات مهم در مورد استفاده از انواع دیزل ژنراتور ها

  • همواره در تست و مرتب نگه داشتن باتری انواع دیزل ژنراتور ها کوشا باشید. پیشنهاد میشود زمانی که شارژ باتری ۴۰ درصد است عملیات شارژ باتری را انجام دهید.
  • همواره سیستم خروج دود و اگزوز را به دقت بررسی نمایید.
  • یکی از مهمترین عوامل طول عمر و کیفیت کار یک دیزل ژنراتور روغن کاری و روانکاری به موقع است. این روغن کاری و روانکاری با توجه به توان و مدل موتور دیزلی متغییر بوده ولی نکته مهم این است که باید بازه های سرویس و روانکاری به موقع و سروقت انجام گیرد. ساعات سرویس دوره ای روغن و فیلترهای دیزل ژنراتور بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ ساعت است ، اما فشار استفاده از دستگاه باید کنترل شود.
  • در صورت استفاده و نگهداری درست از دستگاه خود می توانید زمانی طولانی تری از دستگاه خود استفاده کنید. عمر مفید یک دیزل ژنراتور، اگر در بهترین حالت استاندارد استفاده شود حدود ۵۰۰۰۰ ساعت است، اما باید توجه داشت که همه این اعداد تقریبی بوده و نمیتوان زمان خاص و دقیقی برای آن مشخص کرد.

لطفا دیدگاهتان را با ما درمیان بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پرسش و پاسخ


اگر سوالی دارید بپرسید

login-user

نام خود را وارد کنید

شماره موبایل خود را وارد کنید

02:00

login-user

شماره موبایل خود را وارد کنید

02:00

ثبت نام